DOLAZE PREDSTAVNICI 140 KOMPANIJA IZ 15 DRŽAVA: U Novom Sadu 22. novembra biće priređen šesti Regionalni poslovni forum

J. S.

17. 11. 2023. u 11:05

ŠESTI Regionalni poslovni forum biće održan 22. novembra u Novom Sadu uz učešće preko 140 kompanija iz 15 država. Forum organizuje Skupština AP Vojvodine u partnerstvu sa najvećom evropskom međuregionalnom mrežom - Skupštinom evropskih regija (AER), Privrednom komorom Vojvodine i drugim institucijama koje pružaju podršku za razvoj malih i srednjih preduzeća i poboljšanje ekonomske klime za poslovanje i nove investicije.

ДОЛАЗЕ ПРЕДСТАВНИЦИ 140 КОМПАНИЈА ИЗ 15 ДРЖАВА: У Новом Саду 22. новембра биће приређен шести Регионални пословни форум

FOTO: Privredna komora APV

Forum koji je inicirao potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Damir Zobenica 2018. godine, održaće se u Privrednoj komori Vojvodine počevši od 10 sati, a poslovni sastanci putem platforme Evropske mreže preduzetnika biće otvoreni za sve zainteresovane kompanije do polovine decembra 2023. godine.

FOTO: Privredna komora APV

- Ponosan sam na činjenicu da već šest godina zaredom organizujemo međunarodni poslovni forum, koji svake godine okuplja preko 150 kompanija iz svih krajeva sveta, od Kine, Egipta, Brazila, pa sve do velikog broja kompanija iz Evrope. Već to što se forum organizuje po šesti put, pokazuje da je naša ideja da se poslovno povežu regionalne privrede, uz pomoć regionalnih privrednih komora i regionalnih razvojnih agencija - uspela i zaživela – kaže Zobenica uz napomenu da će i ove godine Regionalni poslovni forum biti najveći međuregionalni skup u Vojvodini i jedan od većih u Srbiji.

Zobenica ističe i da će na ovogodišnjem Forumu učestvovati kompetentni sagovornici iz NR Kine (provincija Fuđijen), SR Nemačke (pokrajina Hesen), Republike Francuske (pokrajina Valdoaz) i Kraljevine Španije (pokrajina Katalonija). Među zemljama iz kojih su prijavljeni učesnici za Forum su i Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Mađarska, Italija, Crna Gora, Severna Makedonija, Ruska Federacija, Španija, Turska, Estonija...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)