SAMI BIRAJU ŠTA ĆE BITI JEFTINIJE: Pozivu Ministarstva trgovine da se odreknu dela zarade odazvali se svi najveći trgovci u našoj državi

S. B.

09. 09. 2023. u 07:00

POTROŠAČI širom Srbije od srede na policama većine prodavnica mogu da pronađu jeftinije proizvode.

САМИ БИРАЈУ ШТА ЋЕ БИТИ ЈЕФТИНИЈЕ: Позиву Министарства трговине да се одрекну дела зараде одазвали се сви највећи трговци у нашој држави

Foto: Novosti

Ministarstvo trgovine dogovorilo se juče sa predstavnicima najvećih trgovinskih lanaca i proizvođačima da se odreknu dela zarade na po jedan iz 20 kategorija proizvoda. U akciji "Bolje cene" svaki maloprodavac ima mogućnost da u skladu sa pravilima konkurencije odabere koji proizvodi unutar kategorije će biti na akciji i po kojoj ceni.

Kako smo čuli u Ministarstvu trgovine, svaki prodavac sam određuje cene u skladu sa zakonom, te samim tim i koliko će biti umanjenje cene u odnosu na redovne. Maloprodavci u saradnji sa svojom dobavljačima sami definišu koji proizvodi će biti po "boljoj ceni".

Najreprezentativnije proizvode juče je predstavio i predsednik Vučić. On je tokom obraćanja izneo i sniženu potrošačku korpu. Svi artikli su bili iz jednog domaćeg lanca, pa su to i buduće cene baš u njegovim trgovinama.

- Ministra trgovine Momirovića sam molio da zajedničkim naporima sa proizvođačima i trgovcima pokušamo da uradimo određene stvari i zahvalan sam svima i proizvođačima i trgovcima i ministarstvu. Reč je o velikom pojeftinjenju cena osnovnih proizvoda.

Pozivu Ministarstva trgovine odazvali su se najveći lanci - "Delez", "Merkator S", DTL, "Lidl", "Univereksport", DIS, "Metro", "Aroma", "Aman", "Gomeks". One zajedno imaju više od 80 odsto tržišnog učešća.

- Zajedničkim naporima smo uspeli da za 20 izuzetno važnih proizvoda, koje koriste praktično sva domaćinstva u našoj zemlji, omogućimo cene koje će biti značajno snižene - istakao je Momirović. - Ovde je reč o kompanijama koje su investirale više stotina miliona evra u našu zemlju i koje zapošljavaju desetine hiljada ljudi u Srbiji. Ove kompanije nikada nisu kasnile u izmirivanju svojih obaveza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)