AMERIKANCI ŽELE ČETVORODNEVNU RADNU NEDELJU: Više od 80 odsto zaposlenih u SAD se izjasnilo za skraćenje

Novosti online

24. 08. 2023. u 00:17

VELIKA većina zaposlenih na puno radno vreme, odnosno 81 odsto anketiranih, želi četvorodnevnu radnu nedelju, pokazalo je najnovije istraživanje njujorške finansijske kompanije Benkrejt.

АМЕРИКАНЦИ ЖЕЛЕ ЧЕТВОРОДНЕВНУ РАДНУ НЕДЕЉУ: Више од 80 одсто запослених у САД се изјаснило за скраћење

Foto: Printscreen

Čak 89 odsto zaposlenih koji žele četvorodnevnu radnu nedelju je spremno i na žrtve i odricanja kako bi ostvarili ovaj cilj, prenosi Si-En-Bi-Si.

Više od polovine, tačnije 54 odsto radnika je spremno da radi veći broj sati, a 37 odsto zaposlenih je spremno da zbog kraće radne nedelje promeni posao ili čak oblast rada.

Više od 27 odsto anketiranih bi zbog ostvarenja svoje želje češće radilo iz kancelarije, a zaposleni su spremni i da rade van radnog vremena - 23 odsto, da rade posao za koji su manje zainteresovani - 17 odsto, odreknu se nekoliko dana odmora - 16 odsto, a 10 odsto ispitanika bi pristalo i na nižu platu ili nazadovanje u karijeri.

Rezultati julskog istraživanja u kome je učestvovalo 2.367 osoba je pokazalo da radnici ne žele da se vrate na model rada pre pandemije virusa korona.

-Hibridni model rada, koji kombinuje rad na daljinu sa radom iz kancelarije je postao novi standard, rekla je glavna ekonomistinja kompanije Zip Rekruter, Džulija Polak.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - RUSIJA: Visokoprecizna snajperska puška Astarta predstavljena na forumu Armija-2023

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UBIJEN ALEKSANDR PELEŠENKO: Dvostruki šampion Evrope poginuo u Ukrajini