PEPCO: Stanje „Steinhoff International Holdings“ neće uticati na poslovanje „Pepco N. V. Group“

Novosti online

31. 07. 2023. u 13:32

26. jula 2023. godine obavešteni smo o finansijskim poteškoćama „Steinhoff International Holdings“, kako bismo sprečili dalje spekulacije, ovim putem vas obaveštavamo da stanje „Steinhoff International Holdings“ neće uticati na poslovanje „Pepco N. V. Group“ (PEPCO) .

PEPCO: Стање „Steinhoff International Holdings“ неће утицати на пословање „Pepco N. V. Group“

Foto: Pepco

PEPCO kompanija već nekoliko godina posluje kao samostalna, uspešna kompanija na berzi sa sopstvenim finansiranjem i jakim bilansom stanja odvojeno od  „Steinhoff International Holdings“.

U julu 2023. godine, PEPCO kompanija je najavila dalji strateški napredak, nastavljajući snažan rast prihoda i profita – vođen strategijom širenja lanca prodavnica – prihodi za devet meseci su porasli za 19,3% uz konstantan kurs, dostigavši 4,2 milijarde evra.

PEPCO kompanija, koja posluje u 20 zemalja u Evropi, postigla je svoj uspeh i nastaviće da ga postiže uz veliku podršku naših vernih kupaca, snažan novčani tok i pozitivan bilans stanja. Grupa je u junu 2023. godine uspešno završila refinansiranje duga, napravivši prvu emisiju obveznica u vrednosti od 375 miliona evra, što je naišlo na veliko interesovanje međunarodnih i poljskih investitora, a vrednost upisa bila je višestruko veća od ponude. Nakon uspešne emisije obveznica, PEPCO kompanija je dobila pozitivne ocene od tri vodeće rejting agencije – „Fitch“, „S&P“ i „Moody's“, koje su konstatovale solidnost poslovanja i zdrav profil organskog rasta - kao rezultat programa razvoja lanca prodavnica, obima i atraktivnosti ponuda u vrednosnom segmentu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)