DOBRE VESTI: Počela isplata državne pomoći za porodice čije su kuće stradale u poplavama

Tanjug

10. 07. 2023. u 18:33

DANAS je počela isplata pomoći za porodice čiji su stambeni objekti oštećeni u junskim poplavama.

ДОБРЕ ВЕСТИ: Почела исплата државне помоћи за породице чије су куће страдале у поплавама

Foto: Profimedia

Prvi iznosi državne pomoći isplaćeni su za poplavljene stambene objekte u Kragujevcu i Kraljevu, s obzirom na to da su ove dve lokalne samouprave prve privele kraju postupke koji po zakonu prethode isplati pomoći.

Bespovratna materijalna pomoć građanima isplaćuje se nakon što lokalne samouprave dostave Ministarstvu za javna ulaganja pravosnažna rešenja o materijalnoj pomoći za obnovu kuća oštećenih u poplavama.

Podsećamo da je Vlada Republike Srbije usvojila uredbu o Državnom programu pomoći i obnove oštećenih porodičnih stambenih objekata u svojini građana, nakon što su jake i obilne kišne padavine i izlivanje pretežno bujičnih vodotokova u junu 2023. godine izazvale štetu na porodičnim stambenim objektima u 63 jedinice lokalne samouprave.

Program pomoći se odnosi na oštećene porodične stambene objekte u svojini građana, a stepen oštećenja je kategorisan u pet kategorija, na osnovu kojih se isplaćuje pomoć građanima u sledećim iznosima:

1) za prvu kategoriju oštećenja – 200.000,00 dinara; 2) za drugu kategoriju oštećenja – 300.000,00 dinara; 3) za treću kategoriju oštećenja – 400.000,00 dinara; 4) za četvrtu kategoriju oštećenja – 500.000,00 dinara; 5) za petu kategoriju oštećenja – 800.000,00 dinara.

Iznosi državne pomoći su od ove godine uvećani za 40 i 50 odsto, u zavisnosti od kategorije, u odnosu na pomoć koja je dodeljivana u prethodnih devet godina.

BONUS VIDEO: SVETSKI SKUP VAJARA: U Kikindi svečano otvoren simpozijum skulpture u terakoti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu