AVION ER SRBIJE SLETEO U ČIKAGO: Uspostavljena direktna linija sa Beogradom (VIDEO)

Tanjug

17. 05. 2023. u 18:59 >> 19:08

USPOSTAVLjANjE direktnog leta od Beograda do Čikaga značajno će olakšati putovanje svima koji putuju do američkog Srednjeg zapada, kažu prvi putnici na ovoj liniji.

АВИОН ЕР СРБИЈЕ СЛЕТЕО У ЧИКАГО: Успостављена директна линија са Београдом (ВИДЕО)

Foto printskrin Novosti

-Oboje smo stari, ja i muž, imamo problema i sa kolenima. Znate li šta znači ići pravo za Čikago? San! Hvala svima koji su obezbedili ovako lep aerodrom, izjavila je za Tanjug jedna putnica.

Svečanim presecanjem vrpce na aerodromu "Nikola Tesla", predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil zvanično su otvorili prvi let nacionalne avio-kompanije "Er Srbija" za Čikago.

Ovo je prvi let na ovoj liniji za poslednju 31 godinu.

-Olakšaće mnogo putovanje. Ja sam živeo u Čikagu 20 godina, vratio se i sada prvim letom idem za Čikago. Njujork je mnogo dalje za taj deo severa, tako da će to mnogo olakšati", istakao je jedan od putnika.

-Predivno, predivno. Putujem već 15 godina. Ovo je za mene fantazija, rekla je jedna oduševljena putnica.

-Sve je u najlepšem redu, istakla je ona i dodala da želi da ova avio-linija dugo traje, pošto smo je davno imali.

Let od Beograda do Čikaga traje nešto manje od 11 sati, dok se u suprotnom pravcu putuje i sat vremena kraće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)