M:tel ponovo najbolji u prvom kvartalu

Promo

20. 04. 2023. u 18:47

Kompanija M:tel, koja je deo Telekom grupacije, ostvarila je u prvom kvartalu kalendarske godine bolje rezultate u odnosu na prošlu godinu u svim segmentima.

М:тел поново најбољи у првом кварталу

Foto: Promo

A 2022. godina bila je rekordno uspešna.

Broj korisnika porastao je za 57.671, a samim tim i prihodi koji su iznosili 111,5 miliona KM. Imajući u vidu da je M:tel jedna od retkih kompanija u čitavoj Evropi koja 20 godina kontinuirano isplaćuje redovnu i celokupnu dividendu, akcije na berzi porasle su za 20.7 odsto.

Direktor banjalučke berze, Milan Bozić, izjavio je tim povodom da se najveći promet na berzi upravo ostvaruje trgovinom akcija M:tel-a, jer ih akcionari smatraju najsigurnijim ulaganjem.

Kupovina Telekoma Srpske od strane Telekoma Srbije pokazala se kao pametno investiranje Srbije u regionu koja mudro privlači strane investicije, ali pametno investira i sama u regionu i šire.

Direktorka Jelena Trivan istakla je da su rezultati i prošle i ove godine neverovatni, imajući u vidu dubinu krize u kojoj poslujemo i stalni odliv stanovništva, koji se ne reflektuje na broj korisnika. “Pretpostavljam da je zvanično proglašenje od dve nezavisne svetske kuće za najbolju mrežu u BiH uticalo na prelazak korisnika na našu mrežu, a mi ćemo opravdati to poverenje”, zaključila je Trivan.

Podsećanja radi, M:tel je prošlu godinu završio sa 82 miliona KM dobiti, a 2021. sa 74,3 miliona KM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)