GDE SRPSKI TURISTI PUTUJU ZA PRAZNIKE: Interesovanje veće nego pre kovida

E.B.T.

10. 04. 2023. u 18:00

NAJVIŠE građana Srbije planira da putuje u evropske gradove autobusom tokom predstojećih uskršnjih i prvomajskih praznika. Među najzanimljivijim gradovima su Istanbul, Solun, Sofija, Temišvar, Prag, Beč, ali i mesta iz severne Italije kao i oni iz našeg neposrednog okruženja.

ГДЕ СРПСКИ ТУРИСТИ ПУТУЈУ ЗА ПРАЗНИКЕ: Интересовање веће него пре ковида

Foto B. Subašić

Ovo navodi direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije JUTA, Aleksandar Seničić, ističući da je interesovanje čak veće nego u godinama pre kovida.

- Najveće je interesovanje za evropske gradove, pre svega za ona najjeftinija putovanja autobusom – ukazuje Seničić. - Tu imamo razna putovanja od dva do pet ili šest noćenja zavisno od destinacije. U našem okruženju, turistima iz Srbije najzanimljiviji su gradovi u Severnoj Makedoniji, Ohrid i Skoplje, koje posećuju ili u kombinovanim turama ili sam Ohrid, te Crna Gora, gde u ovom periodu vlada podjednako interesovanje i za sever i za primorje.

Veliko interesovanje je, kako dodaje, i za obilaske gradova u Bosni i Hercegovini, poput Trebinja, Sarajeva, Banjaluke, Mostara.

- Najviše ljudi će biti na ovakvim putovanjima s obzirom na niske cene koje se kreću od 30 do 39 evra, pa do 200 evra, zavisno do destinacije i dužine boravka – navodi Seničić. - U ovom periodu godine uvek je veliko interesovanje i za nešto skuplje aranžmane za evropske gradove, u koje se putuje avionom. To su Istanbul, Rim, Barselona, Lisabon, Valensija, Bolonja, Pariz, a jedan deo njih pokriven je redovnim linijama Er Srbije.

Među zanimljivim destinacijama su, kako ističe, i Kipar i Egipat. On navodi da u Egiptu već može da se kupa, te da imamo i veliki broj letova za tu destinaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)