BAJDEN SPREMA PORESKI UDAR AMERIKANCIMA: Ova grupa će osetiti posledice

Novosti online

07. 03. 2023. u 21:28

AMERIČKI predsednik Džozef Bajden predložiće povećanje poreza Amerikancima koji zarađuju više od 400.000 dolara godišnje, kao deo napora Bela kuće da osnaži zdravstveni program Mediker, objavio je Njujork tajms,

БАЈДЕН СПРЕМА ПОРЕСКИ УДАР АМЕРИКАНЦИМА: Ова група ће осетити последице

Foto: Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster

Bajden je rekao da će na taj način novi budžet učiniti fond Mediker solventnim posle 2050. godine i bez smanjenja beneficija, preneo je Blumberg.

Predsednik je dodao da će, u stvari, Amerikanci dobiti bolju negu za novac koji uplaćuju u Mediker.

Njegov plan ima male šanse da postane zakon, posebno nakon što su republikanci preuzeli kontrolu nad Predstavničkim domom u januaru, ali predlog je važan za pregovore o vladinoj potrošnji i nudi predsedniku priliku da javno iznese svoje prioritete.

Predsednikov budžet, koji će biti objavljen u četvrtak, predlaže povećanje poreza na Mediker sa 3,8 na 5 odsto na godišnji prihod iznad 400.000 dolara, i eliminisanje mogućnosti koju vlasnici preduzeća i ljudi s većim zaradama mogu da iskoriste kako bi izbegli dodatne poreze, navodi se u izveštaju Bele kuće.

Bajdenov plan bi pomogao i da se povećaju rezerve Medikera, kroz oko 200 milijardi dolara, u reformi liste lekova na recept u narednoj deceniji, tako što bi bilo omogućeno da se preko programa osiguranja pregovara o troškovima za više lekova i ranije nakon što dođu na tržište.

sputnikportal.rs

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

UKUS BOGATIH KVALITETNIJI: Da li svetski proizvođači imaju dvostruke aršine kada plasiraju robu u različite države