ĐEDOVIĆ I HIL: Razgovarali o unapređenju saradnje u energetici

Tanjug

16. 12. 2022. u 17:14

MINISTARKA rudarstva i energetike Dubravka Đedović danas je u razgovoru sa ambasadorom SAD u Srbiji Kristoferom Hilom najavila velika ulaganja u energetsku infrastrukturu, dok je Hil rekao da su američki investitori spremni da ulažu u energetske kapacitete u Srbiji, posebno u obnovljive izvore energije.

ЂЕДОВИЋ И ХИЛ: Разговарали о унапређењу сарадње у енергетици

Foto Tanjug

-U trenucima kada se ceo svet suočava sa energetskom krizom, Srbija je opredeljena da pokrene veliki ciklus investicija u energetsku infrastrukturu kako bi obezbedila energetsku nezavisnost u izazovnim godinama koje su pred nama. Istovremeno veoma smo angažovani na diversifikaciji izvora snabdevanja gasom, ali i naftom, rekla je Đedović, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Ona je podsetila da je u toku rad na strateškim dokumentima kojima će biti definisani koraci smanjenja negativnih uticaja energetskog sektora na životnu sredinu.

Foto Tanjug

-Posvećeni smo unapređenju saradnje sa SAD u energetskom sektoru i potrebna su nam iskustva američkih kompanija, koje su već pokazale interesovanje da učestvuju u važnim projektima u oblasti obnovljivih izvora energije, naglasila je ministarka.

Ambasador Hil rekao je veruje da saradnja dve države u oblasti energetike može biti značajno unapređena.

-Američki investitori su zainteresovani za ulaganje u nove i tehnološki savremene energetske kapacitete u Srbiji, pre svega u oblasti obnovljivih izvora energije, istakao je Hil.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna