POREZI STIGLI NA NAPLATU: Objavljen decembarski kalendar plaćanja obaveza prema državi za preduzeća

E. R.

05. 12. 2022. u 07:30

PREMA decembarskom kalendaru poreskih obaveza firmi, koji je objavila Poreska uprava, danas je poslednji rok za dostavu obaveštenja o zaključenim ugovorima po osnovu estradnih programa u novembru.

ПОРЕЗИ СТИГЛИ НА НАПЛАТУ: Објављен децембарски календар плаћања обавеза према држави за предузећа

Foto M. Anđela

Danas je i poslednji rok za dostavljanje izveštaja o izmirenim obavezama vezanim za zapošljavanja osoba sa invaliditetom za novembar kao i uplati sredstava. Najviše je poreskih obaveza koje je neophodno izmiriti do 15. decembra, jer do tada treba platiti akontaciju poreza na prihode od samostalne delatnosti za prethodni mesec, a preduzetnici su obavezni da podnesu obaveštenje da će u 2023. isplaćivati zarade.

Do sredine meseca neophodno je platiti i akontaciju doprinosa na prihode od samostalne delatnosti za prethodni mesec, kao i doprinose za sveštenike i verske službenike, za domaće državljane zaposlene u inostranstvu i za inostrane penzionere za prethodni mesec, podneti poresku prijavu i platiti doprinosa za obavezno socijalno osiguranje za osnivače, odnosno članove privrednog društva za prethodni mesec.

Foto M. Anđela

Istog datuma ističe i rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje PDV za prethodni mesec. Takođe i za plaćanje akontacije poreza na dobit pravnih lica za prethodni mesec, obračunate akcize od 16. do kraja prethodnog meseca, podnošenje poreske prijave za obračun akcize za prethodni mesec, kao i prijave o obračunu akcize na struju za krajnju potrošnju za prethodni mesec.

Pretposlednjeg dana u godini, 30. decembra, ističe rok za plaćanje akcize za period od 01. do 15. dana u mesecu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu