MALI U SAUDIJSKOJ ARABIJI: Nastavak inicijativa da privučemo što više investicija u našu zemlju

Novosti online

30. 11. 2022. u 14:12

POTPREDSEDNIK Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali sastao se danas u Rijadu sa vršiocem dužnosti generalnog direktora Saudijskog fonda za razvoj sultanom Abdulrahmanom el Maršadom kome je predstavio ekonomske rezultate Srbije i potencijale za ulaganje, te razgovarao o mogućnostima veće saradnje Srbije i Saudijske Arabije.

МАЛИ У САУДИЈСКОЈ АРАБИЈИ: Наставак иницијатива да привучемо што више инвестиција у нашу земљу

Foto: Instagram/sinisa mali

- Predstavili smo Srbiju u najboljem mogućem svetlu, potencijal za saradnju je veliki, a posebno interesovanje je za ulaganja u infrastrukturu, energetiku, poljoprivredu - rekao je Mali nakon sastanka.

On je istakao da bi od daljeg rasta stranih direktnih investicija, po kojima je Srbija rekorder u regionu, imale koristi i susedne zemlje.

Mali je najavio da će u narednih mesec dana predstavnici Fonda za razvoj posetiti Beograd.

- To će biti prvi naredni konkretan korak nakon današnjih razgovora. Želim da im pokažemo sve o čemu smo razgovarali, da se i lično uvere u velike investicione mogućnosti koje Srbija nudi - poručio je Mali. 

On je istakao da je privlačenje što više investicija u Srbiju ekonomska strategija koja Srbiji donosi rezultate jer je u vremenima krize prvi potez investitora uvek povlačenje ili oprez što za sobom vuče i smanjivanje obima ekonomije zemlje.

- Srbija, na drugoj strani beleži rast stranih direktnih investicija. Nismo slučajno ove godine ostvarili više od 3,4 milijarde evra stranih direktnih investicija u prvih 10 meseci. Investitori umeju da prepoznaju naš trud i želimo da u istom ritmu nastavimo jer su nam investicije neophodne za očuvanje rasta koji beležimo - istakao je Mali.

El Maršad i Mali razgovarali su i o inicijativi „Open Balkan“ budući da Saudijska Arabija već ima aktivne projekte u našem regionu.

Mali je ovim sastankom započeo dvodnevnu posetu Kraljevini Saudijskoj Arabiji tokom koje će se sastati još i sa ministrom turizma Kraljevine Saudijske Arabije Ahmedom el Hatibom i ministrom finansija Mohamedom el Džadanom.

Ministar Mali će tokom posete Saudijskoj Arabiji prisustvovati i 22. Globalnom samitu Svetskog saveta za putovanja i turizam (World Travel & Tourism Council Global Summit).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)