I montažna kuća može biti kuća iz snova

Novosti online

24. 10. 2022. u 08:17

KADA pogledamo različita iskustva i mišljenja pojedinih ljudi, shvatamo da se po pitanju gradnje nekako dele u dva tabora – jedan čine oni koji su pristalice tradicionalne gradnje, a drugi koji se pre odlučuju za montažne objekte.

И монтажна кућа може бити кућа из снова

Foto: Jutjub printskrin/CGS TECH

I dok se smenjuju argument i kontraargumenti, činjenice ostaju činjenice – montažne kuće jesu jeftinije, brže se grade i ono što je danas posebno bitno – doprinose većoj uštedi energije potrebne za zagrevanje prostorija. U daljem tekstu više o onoj lepšoj strani gradnje, a to je uređivanje i opremanje montažnih kuća.

Kod montažne kuće cena je često presudni faktor

Gradnja svakog objekta, naročito onog u kom planirate život, prilično je zahtevan posao i u fizičkom i u finansijskom, al ii u psihološkom smislu. Onda kada ne želite da u gradnji provedete mnogo vremena i da pritom imate utisak kao da nikad niste završili posao, sigurno se nećete odlučiti za gradnju tradicionalne kuće, koja podrazumeva zidanje. Jer zidanje kuće zahteva ogromne troškove koji često ne mogu da se obezbede odjednom, pa se gradnja odvija u etapama, i određeni period se ipak živi u nedovršenoj kući. Za montaže kuće cena je nešto što privuče kupce, i što se nikako ne može zanemariti. Mnogi iskoriste tu uštedu da ulože nešto više novca u enterijer i naprave životni prostor kao iz bajke, sa nekim i funkcionalnim i estetskim momentima koji odišu luksuzom. To je ono što pravi razliku u ceni montažnih kuća.

Ukoliko izaberete hrastov parket cena će biti viša, ali isplati se

Kada se biraju montažne kuće, razlike se pre svega svode na debljinu zidova i njihove strukture, te se prema tome razlikuju određene vrste. Dalje, utiče i vrsta fasade, stolarije i podnih obloga, kao i podno grejanje. U zavisnosti od toga koju vrstu stolarije postavljate, ili da li ste više za laminat nego za hrastov parket cena zna prilično da varira. Uvek je dobro gledati koji korak napred i da se razmišlja o uštedama na duže staze, te se tako odlučiti za inicijalno skuplje, ali kvalitetnije i dugotrajnije rešenje.koje je ujedno i najlepše.

Prirodni kamen kao deo modernog enterijera ali i eksterijera

Kamen je večan – te ako se odlučite da deo vašeg životnog ambijenta postane prirodni kamen, sigurno je da nećete pogrešiti a ni zažaliti. On je širokoprimenjiv – koristi se kao kućna obloga, zatim kao dekorativni momenat u nekoj prostoriji (obično dnevni boravak), ali i u dvorištu kao deo staza. Ukoliko se pitate da li dekorativni prirodni kamen može da se postavi na fasadu, dobićete odgovor – da, i ne samo to. Kamen ujedno doprinosi i boljoj izolaciji, osim što pruža visoki estetski dojam. Za unutrašnje prostorije i dekoraciju određenog dela zida, posebno su popularne takozvane štanglice, odnosno prirodan kamen u obliku štanglica koji se često mogu videti u moderno opremljenim i luksuznim mestima, u najrazličitijim bojama.

Još jedna veoma važna stvar. Ako se brinete da će vam montažna kuća izgledati ili, ne daj bože, završiti kao ona drvena u priči o tri praseta, uzalud vam briga. Montažne kuće se danas prave od takvih savremenih materijala da su otporne na sve vremenske uslove i neuslove. I na svakog zlog vuka...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri