KAKO SE PRIJAVITI ZA 5.000 DINARA? Svi detalji nove državne pomoći za mlade - postupak brz i jednostavan

Novosti onlajn

09. 10. 2022. u 14:38

KAKO je juče potvrdio i ministar finansija Siniša Mali, mladi će moći da se za novu novčanu podršku države prijavljuju od 1. do 15. decembra. Ministar je podsetio i da je tokom ove godine država dva puta izdvojila po 100 evra za građane od 16 do 29 godina.

КАКО СЕ ПРИЈАВИТИ ЗА 5.000 ДИНАРА? Сви детаљи нове државне помоћи за младе - поступак брз и једноставан

Foto: Depositphotos

Ovoga puta, kroz meru koju je juče tokom svog obraćana najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, mladi od navršenih 16 do navršenih 29 godina će dobiti po 5.000 dinara novčane podrške od države, pred Novu godinu.

Prijava će biti moguća od 1. do 15. decembra.

Pitanje isplate ove novčane podrške biće regulisano posebnim zakonskim rešenjem, koje priprema Ministarstvo finansija, a mehanizam prijave će, kao i do sada, biti brz i jednostavan.

Postupak će biti isti kao i za prethodne pomoći države za mlade koje su bile ove godine. U februaru i junu već dva puta država je davala pomoć mladima od 16 do 30 godina.

To znači da će link za prijavu biti otvoren 1. decembra u ponoć, a svi će moći da se prijave na sajtu Uprave za trezor.

Pravo na prijavu imaju svi mladi, državljani Republike Srbije koji u trenutku prijave imaju između navršenih 16 i 29 godina, prebivalište na teritoriji Srbije i važeću ličnu kartu.

To znači da mogu da se prijave svi koji su do početka prijave napunili 16 godina, a nisu do tog datuma napunili 30 godina.

Za ovaj novac ne moraju da se prijave samo korisnici socijalne pomoći i zatvorenici. 

U prvoj krugu pomoći prijavilo se više od milion mladih, a iz budžeta je isplaćeno više od sto miliona evra u dinarskoj protivvrednosti na dan isplate, po srednjem kursu NBS.

U januaru ove godine za pomoć od 100 evra prijavilo se 1.019.796 ljudi.

- Država, uprkos brojnim izazovima prouzrokovanim aktuelnom krizom u svetu, ima dovoljno sredstava da pomaže svoje građane, a da to ni na koji način ne ugrozi naše javne finansije - rečeno je u Ministarstvu finansija.

BONUS VIDEO: 

DESILO SE PRE 36 GODINA: Hrabar potez Milutina zbog kog je dobio nagradu Večernjih novosti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)