NA sastanku ministara energetike EU u Briselu kome je prisustvovao najviši diplomata Budimpešte, Mađarska je saopštila da je protiv uvođenja ograničenja cene ruskog gasa, izjavio je u petak ministar spoljnih poslova i trgovine te zemlje Peter Sijarto.

Bojsa

10.09.2022. 08:50

Moglo je bas €520 po 1000m3 da ih kosta gas da su zeleli da naprave ugovore sa Gaspromom! Ovako ce ponovo da destabiliziju i ovako vec podivljalo trziste enegenata, jer se ne radi samo o gasu. Ostali ce samo jos vise da dignu cene, pa ce tzv. alternative, o kojima trube vec 5 meseci, da postanu gore od glavnog snabdevaca! Amerika trlja ruke, i iko energenata i oko oruzja, jer ovakve situacije neminovno vode u rat…

Walter Pravicek

12.10.2022. 07:31

Ako bude razpad EU, Madžari to več rade,sa uspehom.Oni kažu:Mi jesmo mlada demokratija,iz država sa starom bi nama trebali davati savjete,ne kazne.Ako EU hoče zatvoriti gas i sirovu naftu,moraju za preradu madžarskih 2 rafinerija platiti ,da Madžari daju preurediti rafinerije,kako bi mogli prerađivati sirovinu od drugih prodavaca.Nema:samo slušaj!I čuti!!