TREĆI SVETSKI RAT JE EKONOMSKI Rusija zavrnula slavinu - Nema gasa preko Severnog toka dok nam Zapad ne ukine sankcije

Novosti online

05. 09. 2022. u 14:20

SNABDEVANjE Evrope preko gasovoda Severni tok 1 neće biti nastavljeno u potpunosti sve dok "kolektivni zapad" ne ukine sankcije Moskvi, saopštio je Kremlj.

ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ ЈЕ ЕКОНОМСКИ Русија заврнула славину - Нема гаса преко Северног тока док нам Запад не укине санкције

Foto: EPA/Shutterstock/ilustracija

Dmitrij Peskov, portparol predsednika Vladimira Putina, okrivio je sankcije EU, Velike Britanije i Kanade za neuspeh Rusije da isporuči gas ključnim gasovodom, kojim se gas doprema Nemačkoj iz Sankt Peterburga preko Baltičkog mora.

- Problemi sa pumpanjem gasa nastali su zbog sankcija koje su zapadne zemlje uvele našoj zemlji i nekim kompanijama. Ne postoje drugi razlozi koji bi mogli da izazovu ovaj problem - rekao je Peskov, a prenosi agencija Interfaks.

Peskov je napomenuo da su sankcije dovele situaciju do tačke da se agregati ne mogu servisirati i premeštati.

- Naravno, same sankcije koje onemogućavaju održavanje agregata, onemogućavaju njihovo premeštanje bez odgovarajućih zakonskih garancija, sprečavaju da se daju te zakonske garancije i tako dalje... Upravo te sankcije su uvele zapadne države. Upravo one su dovele do situacije u kojoj se sada nalazimo - objasnio je portparol Kremlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

NE ZNAM KAKO ĆU SVE PODNETI: Srna Lango kroz suze progovorila o sinu