BANAT će ove godine ostati na 30 odsto roda kukuruza. Skoro 70 procenata je "spaljeno" i uništeno sušom i vrelim danima.

drug Čabor

10.08.2022. 09:11

Банат нема ни 1% пошумљености, такво земљиште је осуђено да се претвори у пустињу! Нема шта да задржава влагу, да привлачи облаке, да чува од страховитог ветра....без пошумљавања постајемо пустиња! Зашто више нема "младих горана" или сличне организације да се бави садњом? За почетак, садити уз путеве по два реда са сваке стране, то би сачувало зими од сметова, лети би се путовало у хладу, а пошумљеност би се бар дуплирала и најважније кажњавати све који секу дрвеће! Одрђена заштићена мањинска група (сви знају која) су пре пар година посекле све туђе воћњаке јер нису имали шта да ложе преко зиме и ником ништа....садити, садити и кажњавати или пустиња!

Ana56

10.08.2022. 10:34

@drug Čabor - Osim pošumljavanja,neophodno je staviti u funkciju kanale za navodnjavanje i odvodnjavanje, koji već postoje! Zašto se čeka da suša sprži useve, ako već imamo dugoročne meteoprognoze, trebalo je na vreme krenuti sa navodnjavanjem,bar bi šteta bila umanjena. Ali ne,kanali su zatrpani djubretom, a za to su najviše krivi sami ljudi koji žive u tom kraju! Niko ne dolazi sa strane da baca djubre u njihove kanale. I tako svake godine,gledamo u nebo, prizivamo kišu ako je suša, ako je grad,opet ne valja, državo daj pomoć! Umesto da se koriste kanali, navodnjavanje kap po kap, protivgradne mreže i druge mogućnosti. Ne može država stalno da priskače u pomoć zbog tudjeg nemara

Kokorin

10.08.2022. 10:41

Лења и неспособна Србијо,зашто не заливаш најплоднију земљу у Европи?Чему служи систем ДТД? Да ли је важнији национални срадион?