MOMIROVIĆ U LAJKOVCU: Radovi na brzoj saobraćajnici napreduju punom parom – zahvaljujemo se građanima na podršci

Novosti online

27. 07. 2022. u 14:57

NA projektu izgradnje brze saobraćajnice Iverak – Lajkovac koja će Valjevo povezati sa auto-putem Miloš Veliki imali smo dosta otvorenih pitanja o eksproprijaciji, ali smo uspeli da rešimo devedeset i devet odsto problema oko eksproprijacije, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

МОМИРОВИЋ У ЛАЈКОВЦУ: Радови на брзој саобраћајници напредују пуном паром – захваљујемо се грађанима на подршци

Foto: Ministarstvo

Ministar je zajedno sa direktorom JP Putevi Srbije Zoranom Drobnjakom, gradonačelnikom Valjeva Lazarom Gojkovićem i predsednikom opštine Lajkovac Andrijom Živkovićem održao radni sastanak u gradilišnom kampu China Shandong International.

- Kada pričamo o eksproprijaciji na teritoriji čitave države moram da kažem da mi sada eksproprišemo na desetine hiljada katastarskih parcela - dodao je ministar Momirović.

Ministar Momirović je istakao važnost projekta brze saobraćajnice Iverak – Lajkovac jer stvara uslove za dolazak stranih investitora uz napomenu da će se nastaviti sa insistiranjem da se svi projekti završe, a da početkom sledeće godine Valjevo ima najsavremeniju komunikaciju  i konekciju sa autoputem Miloš Veliki. 

- Brza saobraćajnica koja će spojiti Valjevo sa auto – putem Miloš Veliki potpuno će promeniti perspektivu pre svega Valjeva, a Lajkovac će postati jedan moćan saobraćajni centar. Ove saobraćajnice se grade po najvišim evropskim standardima i ovakve saobraćajnice dugujemo našim građanima. One će generisati nove investicije, veći rast plata, a onda će to pratiti i dodatni rast penzija - dodao je ministar Momirović.

Ministar Momirović na sastanak u gradilišnom kampu China Shandong International, na trasi brze saobraćajnice Valjevo (Iverak) – Lajkovac, doputovao je vozom do Valjeva, deonicom pruge Beograd – Bar koja je rekonstruisana 2017. godine, gde moderni švajcarski Flirt vozovi danas saobraćaju brzinama do 120 km/č.

Foto: Ministarstvo

- Imamo prugu na nivou najrazvijenijih zapadnih zemalja, a završavamo projektnu dokumentaciju kako bi što pre nastavili dalje sa rekonstrukcijom ove pruge do Kosjerića, onda i do Užica pa dalje i do Priboja. To su sve prioriteti koje mi zahvaljujući snažnoj podršci Aleksandra Vučića  i zahvaljujući fiskalnoj konsolidaciji koju je on sproveo 2015. godine sada imamo snage da izgradimo - zaključio je ministar. 

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković nakon sastanka potvrdio je da je izgradnja brze saobraćajnice strateški najznačajniji projekat za Valjevo.

- Najbolji dokaz je izgradnja tri nove fabrike u Valjevu što je sjajna vest za građane čitavog Kolubarskog okruga - rekao je Gojković.

Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković  rekao je ovom prilikom da se izgradnjom ove saobraćajnice rešava višedecenijski san da centar Kolubarskog okruga, grad Valjevo povežemo sa ostatkom Srbije, a značajna je i za sve ostale opštine u Okrugu.

smera, projektovana za brzinu do 100 kilometara na sat, povezaće Valjevo sa autoputem „Miloš Veliki“ (E-763), kao i delove Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine sa autoputem „Miloš Veliki" i dalje preko  Koridora 10, sa Bugarskom i Grčkom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju