MOMIROVIĆ: Brza saobraćajnica Šabac – Loznica, projekat koji će doneti ubrzani privredni napredak

Novosti online

27. 06. 2022. u 16:09

BRZA saobraćajnica od Šapca do Loznice, najveći je saobraćajni infrastrukturni projekat u ovom delu Srbije, jedan od deset projekata autoputeva i brzih saobraćajnica koje trenutno realizujemo u našoj zemlji i predstavlja snažnu podršku privredi i privrednicima, dolasku novih investicija i rastu plata, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom obilaska radova na brzoj saobraćajnici Šabac – Loznica, u blizini mesta Lešnica.

МОМИРОВИЋ: Брза саобраћајница Шабац – Лозница, пројекат који ће донети убрзани привредни напредак

Novosti

- Uprkos činjenici da je na istoku Evrope rat, uz izazov kako obezbediti održivu potrošnju energenata, Srbija nije obustavila radove ni na jednom projektu, i fokusirana je na ekonomski rast i razvoj zemlje, rekao je Momirović. Sa ministrom Momirovićem u obilasku radova bili su i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, kao direktor "Koridora Srbije" Aleksandar Antić.

Novosti

- Svi radovi i sve aktivnosti se odvijaju po planovima i zacrtanom dinamikom zahvaljujući dobroj saradnji svih koji učestvuju na izgradnji ovog projekta, i naš cilj je da brza saobraćajnica od Šapca do Loznice bude završena do septembra 2024 godine, kazao je direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.

Novosti

Gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović ovom prilikom je istakao da je izgradnja brze saobraćajnice Šabac-Loznica jedan je od prioritetnih zadataka u drumskom transportu, s obzirom da je reč o projektu koji je važan za razvoj Loznice, Podrinja i ovog kraja naše zemlje.

Nakon obilaska radova na brzoj saobraćajnici Šabac – Loznica, ministar Momirović takođe je obišao radove na izgradnji lokalnih puteva i razgovorao sa meštanima u mesnim zajednicama Gornje i Donje Nedeljice.

- Rekonstrukcija puteva se odvija po planu i sve ono što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao meštanima kada je reč o rekonstrukciji puteva, biće i realizovano jer se odgovorno pristupa svim problemima i izazovima sa kojima se ljudi suočavaju, rekao je Momirović.

Novosti

Ministar je dodao da je u prethodnom periodu investirano više od 200 miliona dinara i izgrađeno više od 16 km puteva, a u planu je da se rekonstruiše i izgradi 68 km puteva u ovom kraju.

BONUS VIDEO: Otvoren novi stadion u Kruševcu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)