PRAKSA U MINISTARSTVU Potpisan memorandum sa Ekonomskim fakultetom

S. B.

22. 06. 2022. u 12:24

Potpisivanjem Memoranduma o saradnji između Ekonomskog fakulteta u Beogradu i Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture studentima ćemo obezbediti stručnu praksu i unapređenje edukacije kroz praktične aktivnosti, a Ministarstvu jačanje kadrovskih kapaciteta, istakao je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon što je sa dekanom Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu prof. dr Žaklinom Stojanović potpisao Memorandum o saradnji resornog ministarstva i Ekonomskog fakulteta.

ПРАКСА У МИНИСТАРСТВУ Потписан меморандум са Економским факултетом

Ministarstvo saobraćaja

,,Nema važnijeg posla nego da studentima približimo sve ono što radimo i da ih pripremimo za odgovorne zadatke koji su pred njima. Danas po prvi put u modernoj istoriji možemo da se poredimo sa razvijenim zemljama Zapadne Evrope po kompleksnosti projekata koje izvodimo, i zato je saradnja sa akademskom zajednicom važna. Sa svakim izgrađenim kilometrom najmodernijih auto-puteva kroz Srbiju ili brze pruge od Beograda do Budimpešte, sa modernizacijom luka i razvojem intermodalnog transporta, mi našim studentima možemo da ponudimo nova znanja i stručno usavršavanje. Veliki broj inženjera se vratio u zemlju, danas mladi ljudi ne moraju da odlaze u inostranstvo da bi nastavili sa usavršavanjem" kazao je Momirović.

Ministar Momirović je istakako da je važno da se kroz stručnu praksu studentima osnovnih studija, približe najznačajniji procesi rada i podrži proces studiranja jer su Srbiji potrebni kompetentni kadrovi kako bi dodatno „osvežili" državnu upravu, uneli novu energiju i nova znanja. 

Cilj potpisivanja Memoranduma o saradnji je razvoj i realizacija studijskih programa na Ekonomskom fakultetu koji će studentima pružiti znanja i veštine za potrebe rada u Ministarstvu, uključujući znanja iz oblasti forenzičkog računovodstva. Organizovanje stručnih praksi u Ministarstvu i realizacija istraživanja, učestvovanje na okruglim stolovima i konferencijama, realizacija obuka i kurseva kontinuelne edukacije na Ekonomskom fakultetu za zaposlene u Ministarstvu, kao i organizovanje gostujućih predavanja i prezentacija studentima Ekonomskog fakulteta od strane zaposlenih u Ministarstvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)