DRŽAVA IZ TEŠKE ARTILJERIJE BRANI ŽIVOTNI STANDARD GRAĐANA: Stojaković o povećanju penzija i vaučerima za letovanje u Srbiji

Novosti online

26. 06. 2022. u 18:05

DUŠAN Stojaković, urednik ekonomije u "Večernjim novostima" govorio je na TV Prva o ekonomskim porukama koje je u prethodnim danima izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

ДРЖАВА ИЗ ТЕШКЕ АРТИЉЕРИЈЕ БРАНИ ЖИВОТНИ СТАНДАРД ГРАЂАНА: Стојаковић о повећању пензија и ваучерима за летовање у Србији

Foto: TV Prva Printskrin

- Siđa mi je jako činjenica da država želi da brani iz teške artiljerije životni sandard naših građana - rekao je Stojaković govoreći o povećanju penzija koje je najavio Vučić te objasnio kako to funkcioniše.

- Pošto je cela planeta u inflatornom šoku, ovo je pokušaj odbrane životnog standarda, pogotovo tih najosetljivijih životnih kategorija, kao što su naši penzioneri - kaže Stojaković i dodaje da država ima realne prilike za veliko povećanje penzija. - Ovo je pokušaj da do trenutka stabilizacije svetske ekonomije, da se održi standard građana i to je jedna jako dobra namera. Odavno nismo imali tako dobru želju da se brani životni standard građana. Svesni smo mi da su u Srbiji nekada plate bile i po 200, 300 evra, da su minimalci bili 14 hiljada. Ovo je zaista velika borba za građane. Naravno ovo nije samo dobro za građane, već i za donosioce odluka, jer što veća potrošnja puniji su budžeti.

 

Stojaković se osvrnuo i na najavu Vučića da će 200.000 građana dobiti vaučere u vrednosti od 15.000 dinara, a da će 100.000 onih koji su dobili vaučere od 5.000 dinara dobiti još dodatnih 10.000.

- U trenutku kada imamo jedan veliki rat i kada imamo neizvesnost šta će biti na zimu, jako je dobro da Srbi koji su uveć uplatili aranžmane deo budžeta potroše u Srbiji. Bitno je što je dato ljudima kojima to treba. To su dakle, ljudi koji imaju platu do 70.000 dinara, kojima je napor da odu na odmor. Dva člana porodice, naprimer, dobiju sada 30.000 dinara, a što je neki solidan budžet da se može otići negde u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!