KO IDE PREMA MAĐARSKOJ NEKA ZAOBIĐE HORGOŠ: Apel vozačima da ne idu na najfrekventniji granični prelaz zbog radova

J. L.

17. 05. 2022. u 09:36

RADOVI na rekonstrukciji i dogradnji graničnog prelaza Horgoš, jednog od najopterećenijih i najfrekventnijih u zemlji, u punom su jeku, a kako će trajati i tokom turističke sezone, nadležni pozivaju putnike da koriste druge granične prelaze.

КО ИДЕ ПРЕМА МАЂАРСКОЈ НЕКА ЗАОБИЂЕ ХОРГОШ: Апел  возачима да не иду на најфреквентнији гранични прелаз због радова

Foto J. Lemajić

- Prema najavi Ministarstva saobraćaja i infrastrukture, radovi na samom prelazu, kao i na prilaznim saobraćajnicama trajaće oko godinu i po dana, tako da bi preporuka bila da se kao alternativa koriste drugi manji prelazi. Za putnički saobraćaj su to Kelebija, Đala, Horgoš 2, Rabe, Bački Breg, Bački Vinogradi, Bajmok i Rastina, a za teretni Terminal Kelebija - saopštila je Uprava carine.

Treba imati u vidu da je prošle godine tokom letnje sezone (jun, jul i avgust), uprkos smanjenoj fluktuaciji usled pandemije, preko ovog graničnog prelaza u našu zemlju ušlo više od milion i po putnika, a izašlo oko 1,2 miliona ljudi. U istom periodu je preko Terminala Horgoš u zemlju ušlo više od 43.000 kamiona, a iz nje izašlo gotovo 40.000 teretnjaka.

Podsetimo, pre dva meseca na GP Horgoš 1 počeli su radovi na izgradnji i rekonstrukciji ovog najfrekventnijeg graničnog prelaza u našoj zemlji. Investiciju vrednu oko dve milijarde dinara realizuje Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Kako je objašnjeno u projektu, predviđena je izgradnja dve dodatne saobraćajne trake za teretna vozila, nova parking-mesta za teretna, putnička i autobuska vozila, formiranje dve trake za autobuski saobraćaj. Takođe i dve dodatne trake za putnički saobraćaj, kao i izgradnja novog teretnog terminala i jedna traka za vangabaritna vozila na izlazu iz zemlje, funkcionalna prenamena i rehabilitacija/rekonstrukcija postojeće kolovozne konstrukcije. Postavljaće se nove kabine za kontrolu, gradiće se objekati pratećih sadržaja, kao i javni toaleti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)