MINISTAR MOMIROVIĆ: Srbija želi da bude deo velikog saudijskog investicionog plana vrednog više od 100 milijardi dolara

Novosti online

11. 05. 2022. u 11:15

USPOSTAVLjANjE redovne avio-linije između Rijada i Beograda nam je u planu i koristi te linije su velike. Saudijska Arabija, članica G-20, je zemlja koja se ubrzano ekonomski otvara i modernizuje, što postaje velika šansa za naše kompanije da nađu svoje mesto na ovdašnjem tržištu, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon sastanka sa ministrom transporta i logistike Kraljevine Saudijske Arabije Salehom bin Naser bin Alali Aljaserom.

МИНИСТАР МОМИРОВИЋ: Србија жели да буде део великог саудијског инвестиционог плана вредног више од 100 милијарди долара

Foto: Ministarstvo

- Više reči bilo je i o potencijalnim investicijama Saudijske Arabije u Srbiji, a mi smo

istakli da želimo da budemo deo impresivnog investicionog plana „Saudija 2030” koji
podrazumeva investicije od 100 milijardi dolara u infrastrukturu - dodao je Momirović.

Srpski ministar se sastao i sa potpredsednikom kompanije Aramko zaduženim za industrijski razvoj Fahadom Al-Abdul Karimom, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji na tržištu snabdevanja naftnim derivatima, a u svetlu najnovijih političkih izazova na istoku Evrope.

Aramko je najveća svetska kompanija za proizvodnju nafte i ujedno motor razvoja Saudijske

Arabije.

U okviru dvodnevnog samita „Forum o budućnosti vazduhoplovstva“, koji se po prvi put organizuje u prestonici Saudijske Arabije, ministar Momirović je imao priliku da na

marginama foruma održi sastanke sa velikim brojem ministara i zvaničnika iz Saudijske Arabije i drugih zemalja sveta.

Foto: Ministarstvo

Ministar Momirović je održao bilateralni sastanak i sa malezijskim ministrom za transport dr Vee Ka Siongom. Prema rečima srpskog ministra, Malezija je zainteresovana za kod–šer ugovor sa "Er Srbijom", čime bi, zahvaljujući ovom sporazumu, kompanije svojim putnicima mogle ponuditi veći izbor destinacija i bolje transfere preko svojih matičnih aerodroma.

- Nadamo se da ćemo vrlo brzo uspostaviti direktan let između Kuala Lumpura i Beograda, jer bi obavljanje redovnog vazdušnog saobraćaja između Srbije i Malezije dovelo nove turiste u našu zemlju i bio dodatni impuls razvoju turizma u našoj zemlji, Srbija i Malezija imaju jako dobre diplomatske odnose, gde se posebno ističe obostrano podržavanje u međunarodnim institucijama, te smo došli do dogovora da nastavimo da radimo na daljoj liberalizaciji viznog režima između naše dve države - zaključio je ministar Momirović.

Forum o budućnosti vazduhoplovstva održava se od 9. do 11. maja i pokriva veliki spektar tema iz oblasti vazduhoplovstva, koje su grupisane u tri osnovne oblasti: inovacije, održivi razvoj i dalji razvoj vazduhoplovstva. Na samitu učestvuje veliki broj predstavnika međunarodnih vazduhoplovnih organizacija i agencija, civilnih vazduhoplovnih vlasti, vazduhoplovne industrije i industrije uopšte

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)