OVO SU NOVE CENE GORIVA: Stupaju na snagu danas u 15 časova - skuplji i dizel i benzin

Novosti onlajn

29. 04. 2022. u 13:45

DANAS od 15 sati litar evrodizela koštaće najviše 206,20 dinara, a benzina BMB 95 premijum 184 dinara, objavilo je danas Ministarstvo trgovine.

ОВО СУ НОВЕ ЦЕНЕ ГОРИВА: Ступају на снагу данас у 15 часова - скупљи и дизел и бензин

D. Balšić

U prethodne dve nedelje je maksimalna cena evrodizela bila 196,30 dinara za litar i 174,10 dinara za litar evro premijum BMB 95, tako da su od danas oba ova goriva skuplja.

Podsetimo, Vlada Srbije je na jučerašnjoj sednici usvojila izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cene derivata nafte koja danas stupa na snagu, a kojom je zadržana ista metodologija obračuna maloprodajne cene derivata nafte, s tim što je trgovačka marža u odnosu na prethodnu Uredbu povećana za dinar, sa šest na sedam dinara po litru.

Pored toga, Vlada je usvojila i novu Odluku o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte kojom će umanjenje akciza biti 15 odsto, umesto 20 odsto, kako je bilo precizirano u prethodnoj odluci.

- To će sve zajedno dovesti do povećanja maloprodajne cene naftnih derivata u narednih mesec dana, tačnije do 31. maja kada uredba prestaje da važi - navedeno je u saopštenju Ministarstva trgovine.

Konačna maloprodajna cena za evrodizel i evropremijum BMB 95 za naredni period će, kao i do sada, biti objavljivana svakog petka do 15 sati na sajtu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)