ZLATNI EKSPONATI SIJAJU NOVOSADSKIM SAJMOM: Izložba Sjaj okupila zlatare i časovničare

Novosti onlajn

08. 04. 2022. u 19:05

NAJGLAMUROZNIJA priredba Novosadskog sajma, 25. međunarodna izložba zlatarstva i časovničarstva SJAJ svečano je otvorena i trajeće do ponedeljka, 11. aprila

ЗЛАТНИ ЕКСПОНАТИ СИЈАЈУ НОВОСАДСКИМ САЈМОМ: Изложба Сјај окупила златаре и часовничаре

Foto: Novosadski sajam

Najskuplji eksponat Izložbe SJAJ je poluga prvog srpskog investicionog zlata. Teška je 1 kg, napravljena je od 24k zlata finoće 999,9. Njena vrednost je oko 58,000 evra i verovatno je najskuplji eksponat prikazan na Izložbi SJAJ za ovih 25 godina.

Milosav Lelović, vlasnik novosadske Zlatare PAN, otvarajući najsjajniju priredbu Novosadskog sajma istakao je značaj ove manifestacije.

Foto: Novosadski sajam

-Moji poslovni prijatelji iz Poljske nisu otišli u Minhen na Sajam koji počinje upravo danas  nego su došli su na Sajam u Novi Sad jer se ovde osećaju jako dobro, toplo i prijatno – naglasio je.

Generalni direktor Novosadskog sajma, Slobodan Cvetković naglašava da su uspeli da vrate SJAJ pod kupole Novosadskog sajma, jer kako kaže poslednje dve godine nisu bili u prilici da to urade.

– Imamo izlagače iz šest zemalja. Pored onih iz Srbije, tu su i učesnici iz Turske, Poljske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Ovo je stvarno esnafski sajam. GEMEXPO koji se organizuje u saradnji sa Srpskim gemološkim društvom GemS – minerali, fosili, drago i poludrago kamenje biće pred posetiocima od sutra, a siguran sam da će i taj deo SJAJA biti atraktivan za one koji nisu profesionalci, ali jesu kolekcionari i ljubitelji – rekao je Cvetković.

Foto: Novosadski sajam

Direktor je dodao da je da su u toku pripreme za najveću manifestaciju – 89. međunarodni poljoprivredni sajam, koji će biti održan od 21. do 27. maja.

-Do tada, Novosadski sajam neka bude u sjaju, rekao je Cvetković.

Novosadski sajam je od 8. do 11. aprila, domaćin učesnicima 25. međunarodne izložbe zlatarstva i časovničarstva SJAJ. U želji da se izađe u susret izlagačima i datum održavanja Izložbe uskladi sa sličnim priredbama u svetu, ona je pomerena sa jeseni na proleće, a postavljena je i u novom prostoru – ovoga puta u Hali 1 Novosadskog sajma.

Tokom četiri dana biće održana i četiri stručna skupa. Danas se govorilo o srednjovekovnom nakitu u Srbiji – uzorima, paralelama, motivima. U nedelju, 10. aprila, u okviru Izložbe GEMEXPO, predavanja počinju u 11 časova, a teme će biti “Kako tragati za dragim kamenjem”, “Čitanje kamena: zapisi makro i mikrosvetova” i “Uzroci obojenosti dragog kamenja”. Istog dana Stručna komisija koja vrednuje kvalitet izloženih eksponata, će najuspešnijim izlagačima uručiti prestižna priznanja Novosadskog sajma.

Radno vreme Izložbe SJAJ biće od 10 do 19 časova, dok će poslednjeg dana Izložba biti otvorena od 10 do 16 časova. Ulaz se ne naplaćuje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati