MOMIROVIĆ: Obilaznica oko Gornjeg Milanovca napreduje po planu bez odstupanja

Novosti online

04. 03. 2022. u 16:57

OPŠTINA Gornji Milanovac do maja sledeće godine dobiće pristupnu saobraćajnicu na auto-put Miloš Veliki, što je najveća investicija u ovu opštinu u poslednjih 60 godina, najavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, koji je sa predsednikom opštine Gornji Milanovac Dejanom Kovačevićem vanredno obišao radove na obilaznici oko Gornjeg Milanovca.

МОМИРОВИЋ: Обилазница око Горњег Милановца напредује по плану без одступања

Foto: Ministarstvo

- Želeo sam i lično da se uverim kako teku radovi na ovoj saobraćajnici koja je od vitalnog značaja za Gornji Milanovac i njene građane. Ako se zbog otežanih vremenskih uslova nije moglo raditi na gradilištu, radilo se na neophodnim propratnim radovima i nijednog trenutka se nije stalo. Saobraćajnica će biti izgrađena po svom savremenim standardima, do maja sledeće godine kako je prvobitno planirano i tu nema odstupanja. Ovo je projekat vredan 30 miliona evra koji se realizuje uz pomoć naših poslovnih partnera iz Kine. Kad se završi značiće dolazak novih investitora i veće plate građenima i zato je potpuno besmislena opstrukcija ovog projekta od strane pojedinih medija. Ali, izbori se bliže i onda koriste svaku priliku da obezbvrede ono u šta mi ukažemo ogroman trud i napor, a sve u cilju boljeg života naših građana", naglasio je Momirović. On je napomenuo da će se izgradnjom planirane saobraćajnice povezati postojeća i buduća industrijska zona na teritoriji opština Gornji Milanovac sa Koridorom 11 po najoptimalnijoj ceni.

Foto: Ministarstvo

Predsednik opštine Gornji Milanovac zahvalio se ministru za nesebičan doprinos na ovom projektu i istakao da će žitelji Milanovca to znati da cene.

- Svakodnevno pratimo radove na pristupnoj saobraćajnici od Takova do Gornjeg Milanovca, svi pripremni radovi su u toku i neće se izaći iz okvira dogovorenog ugovorom iako nam vremenski uslovi ne idu na ruku - rekao je Kovačević.

Izgradnja buduće obilaznice predstavlja novu vezu između državnog puta IB 22 (Ibarska  magistrala) i autoputa E763 „Miloš Veliki“ (petlja Takovo). Dužina obilaznice iznosi oko 9.5 km i projektovana je za brzinu od 60 km/č. Ugovorna vrednost projekta iznosi 30.498.281,81 evra, a predviđeni rok za završetak radova je maj 2023. Izvođač radova je Power Construction Corporation of China Limited.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista