KUPILI STE STAN? Otkrivamo praktične savete koji će vam olakšati proces useljenja

Promo

04. 03. 2022. u 12:00

OSTVARILI ste svoj san - kupili ste stan i ne možete da dočekate da se u njega uselite.

КУПИЛИ СТЕ СТАН?  Откривамо практичне савете који ће вам олакшати процес усељења

Foto: OTP Banka

Pre nego što to uradite postoji mnogo stvari koje treba obaviti da bi prostor bio spreman za vaš dolazak. Menjanje pločica, sanitarija, sređivanje instalacija, unošenje starog i kupovina novog nameštaja... To dosta košta, ali želite da sve uredite onako kako ste zamislili. Ako niste sigurni odakle da krenete, šta treba da uzmete u obzir ili da li postoji rešenje ukoliko budžet ne pokriva troškove, ne brinite jer vam otkrivamo praktične savete koji otklanjaju nedoumice.

Foto: OTP Banka

Stavite sve na papir

Pre svega, potreban vam je spisak stvari i prioriteta. Uzmite olovku i papir u ruke i pobrojte sav stari nameštaj koji će vam služiti u novom domu. Ne biste da se otarasite vitrine od punog drveta koju ste nasledili od svojih roditelja? Onda i nemojte. Dodajte stavke koje morate da kupite. Neko hoće da moderna ugaona garnitura zauzme mesto staromodnog kreveta, dok bi drugi da dotrajali šporet zamene novim. Za sam kraj, navedite šta biste voleli da imate, ali ćete neko vreme moći i bez toga. Recimo, stari tepih će dobro služiti dok ne skupite dovoljno novca za onaj koji već dugo želite.

Foto: OTP Banka

Korak pre useljenja

Toliko toga vam se dopada u stanu. Oduševljeni ste osvetljenjem, prostranošću, rasporedom soba, ali jednostavno želite lepše pločice u kupatilu, nove sanitarije, morate da menjate instalacije, da gletujete i krečite zidove ili hoblujete parket. Dobro razmislite šta treba da se menja pre nego što unesete stvari u vaše novo omiljeno mesto.

Preseljenje

Pred samu selidbu, postarajte se da nameštaj dobro zaštitite jer ne želite da dođe do oštećenja. Opremite se folijama, selotejp trakama, kutijama. Razmišljajte o tome na kom spratu se nalazi vaš stan, da li u zgradi ima lifta, da li je prilaz objektu blizu, kao i kolika je udaljenost od jednog mesta do drugog. Sve ovo u velikoj meri određuje cenu agencije za selidbu koju ste unajmili.

Šta ako nemate dovoljno novca?

Uzeli ste sve u obzir, stavili na papir, napravili plan, ali shvatate da nemate dovoljno novca. A sa druge strane, ne želite ničega da se odreknete. Istina, troškovi useljenja su visoki, ali ne treba da brinete jer u takvim situacijama je keš kredit za vas najbolje rešenje. Upravo zato OTP banka svojim postojećim i novim klijentima, do 31. marta, nudi mogućnost podizanja keš kredita bez troškova obrade, a ako se odluče na ovaj korak, novi korisnici Praktik i Prestiž paketa biće oslobođeni plaćanja troška održavanja računa tri meseca.

Sve informacije o novoj ponudi OTP banke dostupni su na linku KEŠ KREDITI OTP BANKE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)