NAJVIŠE VOĆARASKIH ZADRUGA: Otvoren 16. Međunarodni kongres voćara i vinogradara

B. Ca.

01. 03. 2022. u 14:54

MAPA rejona Srbije i adekvatno smešteno voćarstvo i vinogradarstvo predstavlja razvojnu šansu Srbije uz nezaobilazno udruživanje, transfer znanja i novih tehnologija, kao i ozbiljna državna ulaganja.

НАЈВИШЕ ВОЋАРАСКИХ ЗАДРУГА: Отворен 16. Међународни конгрес воћара и виноградара

ministartsvo za brigu o selu

Ovo je danas izjavio ministar za brigu o selu Milan Krkobabić na svečanom otvaranju Šesnaestog međunarodnog kongresa voćara i vinogradara.  Kongres, koji se u organizaciji Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu i Naučnog voćarskog društva Srbije održava u Vrdniku, predstavlja najznačajniji naučni skup u ovoj oblasti u Srbiji. Organizuje se svake četvrte godine i okuplja eminentne svetske stručnjake predmetnih oblasti. 

Kako u Ministartsvu za brigu o selu kažu, voćari u Srbiji pokazali su i razvijenu svest o potrebi udruživanja. Program finansijske pomoći zadrugama i podsticanja udruživanja koji je od 2017. godine sprovodio, po ideji ministra Milana Krkobabića, a u saradnji sa Akademijskim odborom za selo SANU, Kabinet ministra za regionalni razvoj a sada Ministarstvo za brigu o selu, dao je u oblasti voćarstva možda svoje najbolje rezultate. Od ukupno 207 zadruga, od 2017. do 2021. godine, čak trećina su voćarske. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna