BRNABIĆ PORUČILA: 2021. uspešna godina oporavka za srpsku privredu

Tanjug

23. 12. 2021. u 17:51

OVA godina je po srpsku privredu bila izuzetno uspešna godina oporavka u odnosu na prethodnu, pandemijsku, konstatovano je danas na zajedničkoj sednici Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) i Komisije za kapitalne investicije.

БРНАБИЋ ПОРУЧИЛА: 2021. успешна година опоравка за српску привреду

Foto: Tanjug

Na sednici kojom je predsedavala predsednica Vlade Ana Brnabić upozoreno je da naredne godine posebnu pažnju treba obratiti na izazove koji se očekuju, a to je posebno energetika, imajući u vidu složenu situaciju u Evropi.

Brnabić je rekla da je neophodno da fokus bude na prvom kvartalu naredne godine i na planiranju kapitalnih projekata vrednih preko pet miliona evra.

Na sednici je rečeno i da se očekuje blago povećanje inflacije početkom godine, ali i povratak na planirani nivo tokom 2022.

Ministri, članovi Saveta za koordinaciju aktivnosti i mera za rast BDP podneli su izveštaj o realizovanim projektima i planovima za narednu godinu, navodi u saopštenju.

BONUS VIDEO - Otvaranje fabrike u Novom Sadu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)