STAN NA DAN U BEOGRADU - RASPRODATO!! Cena noćenja za najluđu noć od 70 do 130 evra po osobi

E. R.

23. 12. 2021. u 09:51

BEOGRAD je i ovog puta popularna destinacija za doček Nove godine. Ugostitelji su davno izašli sa svojom ponudom. Poslednji sekundi 2021. će se odbrojavati i na trgovima, tako da gosti stižu uveliko. Već sada teško je naći smeštaj u popularnim stanovima na dan.

СТАН НА ДАН У БЕОГРАДУ - РАСПРОДАТО!! Цена ноћења за најлуђу ноћ од 70 до 130 евра по особи

Foto N. Skenderija

Vlasnici kažu da su uveliko rasprodati, a onima koji još nisu, neprekidno stižu upiti.

- Iznajmljujemo dva apartmana u prestonici - kaže vlasnica Milena S.

- Davno su rezervisani. U jedan stižu gosti iz Bosne i Hercegovine, a u drugi iz Srbije. Inače, sve vreme posao ide kao da korone nema. Gosti dolaze iz regiona ali i daljih zemalja. Osim zbog dočeka, razlog što odsedaju u ovakvom smeštaju je traznit kroz Srbiju za strance koji se vraćaju u Nemačku na posao. Dolaze ljudi iz regiona koji ovde rade.

Da je gotovo sve bukirano potvrdili su nam i vlasnici agencija koje se bave izdavanjem ovakvih nekretnina. Najčešće je princip da se za Novu godinu zakupljuju na tri dana, a cena noćenja je od 70 do 130 evra po osobi.

Osim Holandije, koja je uvela stroge mere zaštite od širenja virusa i u narednih najmanje mesec dana neće vaditi ključ iz gotovo svih kafića, restorana, tržnih centara, i druge evropske zemlje će uvesti slične restrikcije. Sa druge strane, kod nas novih pooštravanja nema, a klubovi i restorani širom Srbije, a naročito u Beogradu, organizuju doček i već uveliko popunjavaju mesta gostima. Uz to, koncerata i žurki biće i na otvorenom, pa je sve to razlog što vlasnici stanova na dan trljaju ruke.

- Sve velike apartmane u kojima može da se organizuje proslava Nove godine, izdali smo odavno. Imali smo ih nekoliko u ponudi i cena im je veća nego u regulanim stanovima na dan - rekli su nam u prestoničkoj ageniciji koja izdaje ove nekretnine.

- U ostalim apartmanima nije dozvoljeno praviti žurke i okupljati veći broj ljudi, a stroga su pravila poštovanja kućnog reda. U poslednjih pet dana smo rasprodali gotovo sve apartmane koji mogu da prime više od pet osoba. Ostalo nam je nekoliko takvih. Pozive dobijamo neprestano, a ostao nam je još mali procenat u ponudi.

Cene se kreću od nekoliko desetina do nekoliko stotina evra po osobi dnevno, a minimum za iznajmljivanje stanova na dan, na svim lokacijama je - tri dana.

NA PLANINAMA REZERVISANO 90 ODSTO

NA planinama u Srbiji rezervisano je oko 90 odsto hotelskog smeštaja, a u Beogradu polovina - kazao je Geogri Genov, predsednik HORES.

- Gosti su uglavnom iz Srbije, jer je dosta Bugara i Rumuna otkazalo svoj dolazak. Rumuni su ovde dolazili na skijanje i išli na Kopaonik. Njima, međutim, sada treba negativan PCR za povratak kući, pa je to za porodicu dodatni trošak od oko 300 evra. Sam doček u Beogradu hoteli uglavnom ne prave, već je reč o restoranima. Sada je svakako bolja situacija nego prošle godine, ali daleko od one što je bila pre korone.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)