OZVANIČEN POČETAK PROJEKTA "ČISTA SRBIJA": U Kladovu počinje izgradnja nove kanalizacione mreže

S. M. JOVANOVIĆ

10. 11. 2021. u 16:06

MINISTAR građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas je u Velikoj Vrtici sa Sašom Nikolićem, predsednikom opštine Kladovo, prisustvovao početku izgradnje potpuno nove kanalizacione mreže u ovoj opštini.

ОЗВАНИЧЕН ПОЧЕТАК ПРОЈЕКТА ЧИСТА СРБИЈА: У Кладову почиње изградња нове канализационе мреже

Foto: Ministarstvo

U opštini Kladovo počela je realizacije projekta „Čista Srbija“ radovima na izgradnji kanalizacione mreže u Velikoj Vrbici, dužine 7.547 metara.

Ovim projektom, čiji je početak realizacije danas ozvaničen u prisustvu ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislava Momirovića, ali i direktora projekta kompanije CRBC Vanga Šuefenga, predviđeno je da na šest lokacija u ošštini Kladovo biće izgrađen ukupno 41 kilometar kanalizacione mreže.

-Ovaj projekat će u velikoj meri unaprediti kvalitet života meštana u opštini Kladovo. Mi sve ovo i radimo zbog građana koji su dugo čekali ove investicije, želimo da realizacijom projekta našu zemlju učinimo značajno čistijom za buduće generacije – rekao je ministar Momirović.

Kladovo će, osim kanalizacione mreže, dobiti i i dva postrojenja za preradu otpadnih voda u prigradskom naselju Kostol i u selu Podvrška.

-Opština Kladovo bez podrške države, resornog Ministarstva i Vlade Republike Srbije sama nikada ne bi bila u situaciju da se upusti u finansiranje kapitalne investicije koja je značajna i sa aspekta zaštite životne sredine i biće magnet za potencijalne investitore. Plan je da kanalizaciju dobiju stanovnici prigradskog naselja Rit, kao i stanari u delu Brze Palanke,Velike Vrbice, Rtkova i Korbova, dok će novu kanalizacionu mrežu dobiti meštani u naselju Podvrška- rekao je Saša Nikolić predsednik opštine Kladovo.

Foto: Ministarstvo

 

Ovaj značaj projekat sa 21,3 miliona evra finansira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a za izgradnju je angažovana kineska kompanija CRBC.

- Nastavljamo sa investicijama u komunalnu i kanalizacionu infrastrukturu na celoj teritoriji Republike Srbije. Ovo je veliki dan za Kladovo jer krećemo sa izgradnjom nove kanalizacione mreže u dužini od 41 kilometar, a izgradićemo i dva postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Reč je o prvoklasnim ekološkim projektima i mi nismo slučajno izabrali Kladovo da bude u prvom paketu opština gde krećemo sa gradnjom, jer je Kladovo veliki turistički centar, a nema turizma i investicija bez visokih ekoloških standarda - istakao je ministar Momirović i dodao da će Vlada Srbije investirati u ekološke projekte na teritoriji cele Republike sa ciljem da u narednih pet godina najkvalitetnijom komunalnom infrastrukturom i postrojenjima za prečišćavanje otpadnih voda pokrije 80 odsto države.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega