PREDSEDNIK: Privredni rast u prvih šest meseci osam odsto

Tanjug

14. 07. 2021. u 11:28

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da je prva prognoza da je privredni rast Srbije, u prvih šest meseci, osam odsto, što je, konstatovao je, fantastičan rezultat.

ПРЕДСЕДНИК: Привредни раст у првих шест месеци осам одсто

Foto: Instagram

- Imali smo samo minus 1 odsto rast prošle godine, i zato je ovo impresivan rezultat. Možda neko ima šest ili sedam odsto rasta, ali to su oni koji su imali minus 15 ili minus 10 rasta - objasnio je on.

Vučić je, nakon obilaska Inženjerskog centra kompanije ZF u Pančevu, odgovarajući na pitanje novinara kakvi su ekonomski parametri i da li imamo dovoljno novca u budžetu, kao i koliko ovakve kompanije doprinose rastu, rekao da su kompanije poput ZF „lek, spas i život za Srbiju“.

- Što se tiče prvih šest meseci deficit je manji od predviđenog budžetom za milijardu evra. Srećan sam zbog 30 odsto te milijarde zbog uvećanih prihoda, ali nisam zadovoljan zbog manje potrošenih para. Voleo bih da smo imali još više uloženog u javne investicije, jer bi to podstaklo dalje privredni rast - ukazao je on.

Vučić je ponovio da je nivo stranih direktnih investicija u prvih šest meseci 1,72 milijardi evra.

- Ne zaboravite da živimo u korona vreme, srećan i ponosan sam na Srbiju što imamo takve rezultate u ovo vreme - podvukao je on.

Kazao je da se sutra u 18:30 zatvara trezor NBS, pa će tada znati podatke za jul.

- Sutra ide uplata PDV-a, akcija, i svega drugog na osnovu čega možemo govoriti o rezultatima ovog meseca - ukazao je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

RUSIJA JE MOĆNA Reakcije Rusa posle turske podrške Finskoj i Švedskoj za ulazak u NATO