NOVA NOVČANA POMOĆ ZA JEDNU GRUPU GRAĐANA: Najavljeno i povećanje plata i penzija, evo za koliko će porasti!

Novosti online

11. 07. 2021. u 10:32

PREMIJERKA Ana Brnabić na Prvoj govorila o rastu plata i penzija, najavila još jednu jednokratnu finansijsku pomoć.

НОВА НОВЧАНА ПОМОЋ ЗА ЈЕДНУ ГРУПУ ГРАЂАНА: Најављено и повећање плата и пензија, ево за колико ће порасти!

Foto N. Fifić

Premijerka Ana Brnabić najavila je na Prvoj novi rast penzija i plata, kao i jednokratnu novčanu pomoć za penzionere.

- Ako imamo izbore sledeće godine, ja očekujem da će penzija ove godine rasti najmanje pet odsto, trudićemo se da bude i nešto više. Trudićemo se da idemo i sa još jednom jednokratnom finansijskom podrškom našim penzionerima - rekla je ona.

- Značajno će rasti plate. Biće oko 600, nešto iznad 600 evra. Već smo prestigli region zapadnog Balkana, iako nam je Crna Gora 2012. bežala za 150 evra, mi smo ih prestigli. Nadam se da do 1. januara 2022. prestižemo Bugarsku, koja je u EU, na putu rasta i onda ćemo trčati za sledećim članicama EU -  rekla je Brnabić.

- Ide nam na ruku trenutno sve, mislim na naš ekonomski rast, biće oko 15 odsto u drugom kvartalu ako nastavimo ovako da radimo, neke stvari moramo i da pojačamo, pričao je predsednik Aleksandar Vučić i o tome, izneo je i kritike na račun Vlade. To je dobro, jer on gleda širu sliku i ukazuje na stvari koje mogu bolje. Napredujemo u svim aspektima i nadam se da ćemo imati oko 6,5 do 7 odsto rast ove godine,Biće značajno povećanje, ali moramo da nastavimo da radimo ovako kako smo krenuli, da pojačamo sa tehničkom dokumentacijom. U nekim projektima koje smo budžetirali nemamo dovoljno dobru tehničku dokumentaciju - rekla je ona.

Na pitanje čija je to odgovornost, premijerka je rekla da je važnije šta ćemo iz toga naučiti i primeniti.

- Nekad je odgovornost na repubici, nekad na lokalu ili pokrajini, ali kako god, nije toliko važno čija je odgovornost, koliko da naučimo nešto iz toga. To jeste proces, imate sve manje kompanija koje mogu da izrade kvalitetnu tehničku dokumentaciju - rekla je Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili