Počeo drugi festival posvećen jagodastom voću

Novosti online

22. 09. 2023. u 15:00

NIZOM edukativnih radionica, u Privrednoj komori Srbije, posvećenih unapređenju proizvodnje, potrošnje i izvoza jagodastog voća - maline, kupine, jagode, borovnice i drugih vrsta, počeo je drugi "Belgrade Berry Festival".

Почео други фестивал посвећен јагодастом воћу

Foto: PKS

Srbija je jedan od lidera u izvozu u ovom sektoru, naročito smrznute maline, to i ostaje uprkos izazovima, poruka je prvog dana skupa.  

Veljko Jovanović, savetnik predsednika PKS, ističe da je prvog dana Festivala održano niz radionica posvećenih marketingu, prodaji i promociji putem društvenih mreža, inovacijama i održivoj proizvodnji, standardima kvaliteta velikih sistema kao što je LIDL, a predstavljeni su i startapi u oblasti jagodastog voća.  

- Cilj projekta „Berry Academy" i biltena je unapređenje proizvodnje, prerade i tržišta jagodastog voća, jer je Srbija jedan od lidera u izvozu u ovom sektoru. Akademija je nastala sa idejom da se redovno organizuju edukacije, kursevi, razmenjuje znanje i iskustvo, organizuju susreti proizvođača, prerađivača i izvoznika sa predstavnicima institucija. Cilj nam je da unapredimo komunikaciju u ovom važnom delu poljoprivredne proizvodnje, kao i ceo sektor - objasnio je Jovanović.

Bilten će se baviti najznačajnijim temama iz oblasti proizvodnje i tržišta maline, jagode, borovnice, kupine i drugih bobica koje se proizvode i prerađuju u Srbiji. „Berry Academy" biće u Beogradu i Užicu, dok će se u njen rad uključiti i regionalne privredne komore.

Drugi dan „Belgrade Berry Festival" je na otvorenom, posvećen je izlagačima kojih će biti oko 70, degustaciji proizvoda od jagode, maline, kupine, borovnice i drugog bobičastog voća, uz prateći zabavni program i muzičke nastupe. Manifestacija sutra počinje u 12.00 časova, u Beogradu na vodi, a održaće se na platou iza Geozavoda.

Festival je prošle godine posetilo preko 30.000 ljudi, a ovogodišnji ima i međunarodni karakter zahvaljujući izlagačima iz Hrvatske.

„Belgrade Berry Festival" podržali su GIZ, PKS, Dunav osiguranje, kao i Lidl Srbija, Banca Intesa, Turistička organizacija Srbije, Telegrup i brojni partneri i prijatelji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)