Bexexpress u trci za nagradu PKS „Đorđe Vajfert“

Novosti Onlajn

31. 03. 2023. u 16:33

KOMPANIJA Bexexpress pokrenula je 2020. godine projekat „Zeleno misli, dobro donesi“ s ciljem da podrži humanitarne projekte, implementira zelene standarde u poslovanju i utiče na razvoj održive logistike u funkciji društvene odgovornosti.

Беxеxпресс у трци за награду ПКС „Ђорђе Вајферт“

Foto: PKS

Ideja projekta kojim su konkurisali za Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“ Privredne komore Srbije, nastala je na osnovu potreba građana, lokalnih zajednica i društvenih organizacija za pomoć i podršku ugroženim društvenim grupama.

U protekle dve godine, od početka realizacije projekta kroz partnerstvo sa NVO „Nurdor“, kompanija je obezbedila transport više od 4.800 paketa, a vrednost usluga koje su pružili bez naknade dostiže gotovo dva miliona dinara. U saradnji sa „Čepom do osmeha“ transportovano je preko 4.000 paketa, odnosno 650 tona plastike, u vrednosti od 1,5 miliona dinara, navodi Igor Stojanović iz HR sektora kompanije Bexexpress.

Foto: PKS

- Cilj projekta je da pružimo podršku nevladinim organizacijama koje se bave humanitarnim radom i da kroz podršku društveno odgovornom poslovanju ukažemo na primere dobre prakse i motivišemo sve druge privredne subjekte da se u ovakve aktivnosti uključe. Konkretno, partnere iz organizacija Nurdor i Čepom do osmeha, podržavamo tako što kompletne njihove potrebe za transportom i dostavom paketa različite sadržine u skladu sa delatnošću kojom se bave, obezbeđujemo bez ikakve naknade - kaže Stojanović .

Kada je reč o održivom i ekološkom aspektu poslovanja Bexexpress-a, kompanija je instalirala pet solarnih elektrana, imaju 130 aktivnih električnih vozila, a do 2025. godine 70 odsto voznog parka činiće električna vozila.

Bexexpress posluje od 2010. godine i svojim uslugama pokriva celu teritoriju Srbije sa 37 distributivnih centara u 29 gradova Srbije.

Kada bi se kroz brojke oslikala ova kompanija, od 2010. godine do danas, beleže stalni rast i razvoj, imaju više od 1.150 zaposlenih, godišnje dostave preko 9,5 miliona paketa i pređu 14,7 miliona kilometara.

Foto: PKS

Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“ Privredna komora Srbije dodeljuje od 2007. godine. Nagrada je priznanje laureatima, ali i podsticaj ostalim organizacijama da osim poštovanja zakonske regulative, kao podrazumevanog minimuma, dodatnim aktivnostima društvu, lokalnoj zajednici i životnoj sredini, vraćaju više od onog što od njih uzimaju.

Deveti konkurs za nagradu je bio otvoren do 10. januara ove godine, stiglo je 35 prijava (18 u kategoriji velikih, 10 u kategoriji malih i mikro privrednih društava i 7 u kategoriji srednjih), a proglašenje dobitnika će biti u prvoj polovini maja ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!