ZAJEDNO DO VIŠE POSLA: Prekogranična saradnja Srbije i BiH

PKS

03. 03. 2022. u 10:08

PREDUZEĆA iz sektora drvne, prehrambene i metaloprerađivačke industrije prekograničnog područja Zlatiborskog okruga i Sarajevske makroregije moći će u narednih godinu i po dana da učestvuju u seminarima i radionicama za razvoj alata za procenu tržišta i poboljšanje inovacijskih kapaciteta, izradu strategija za brendiranje proizvoda i izvoz, a nezaposleni da se dodatno obuče i povežu sa potencijalnim poslodavcima u dve države.

ЗАЈЕДНО ДО ВИШЕ ПОСЛА: Прекогранична сарадња Србије и БиХ

Foto Promo

RPK Zlatiborskog upravnog okruga, Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine i Centar za edukaciju i podizanje svesti o potrebi povećanja energetske efikasnosti-Energis, realizuju projekat „Podrška za unapređenje konkurentnosti i zapošljavanja – ENHANCE” koji se implementira u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbije i BiH.

„Zbog nedostatka kvalifikovane radne snage, pored povezivanja privrednika, veliki akcenat će se staviti i na jačanje veština nezaposlenih lica. Aktivno će učestvovati u realizaciji projekta kroz različite radionice i seminare. Cilj je da steknu znanja i veštine koje će im pomoći da bolje odgovore zahtevima poslodavaca“, kaže Ana Lapčević, direktorka RPK Užice.

U projekat će biti uključeno 90 firmi, po 45 iz Zlatiborskog okruga i iz Sarajevske mikroregije, odnosno, po 15 firmi iz svakog od tri sektora iz obe države, kao i minimalno 90 zaposlenih i 40 nezaposlenih.

Početkom marta održaće se prezentacija nalaza istraživanja o regionalnom inovacionom statusu. Na sastanku očekuje se prisustvo 50 firmi iz obe regije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)