STIŽU REŠENJA O UMANJENJU NAKNADE ZA ODVODNJAVANJE: Vlada ispunila obećano

E.B.T.

07. 12. 2023. u 11:53

POLjOPRIVREDNICIMA u Srbiji počela su da stižu rešenja u kojima je utvrđen umanjen iznos naknade za odvodnjavanje za 50 odsto za ovu godinu, i ukidanju ove naknade od 1. januara 2024. godine. Ovo je potvrđeno resornom Ministarstvu i udruženjima poljoprivrednika Vojvodine koji su ova rešenja dobili.

СТИЖУ РЕШЕЊА О УМАЊЕЊУ НАКНАДЕ ЗА ОДВОДЊАВАЊЕ: Влада испунила обећано

Foto S.K.

Na nedavnom sastanku predstavnika ovih udruženja , ministarke Jelene Tanasković i premijerke Ane Brnabić koji je održan u Kisaču jedan od zahteva koji su poljoprivrednici izneli je i realizacija ove tačke iz sporazuma potpisanog u maju.

Vode Vojvodine kao nadležna institucija za sprovođenje ove izmene Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara, počela je da putem elektronske pošte šalje rešenja o umanjenju za ovu godinu i ukidanju za narednu, a rok za plaćanje je 15 dana. Ukoliko ne plate u predviđenom roku, obračunavaće se zatezna kamata.

Kako je ranije saopšteno iz ministarstva, naknade za odvodnjavanje za 2023. umanjuju se za 50 odsto vlasnicima, odnosno korisnicima zemljišta i objekata na melioracionom području određenom u skladu sa zakonom, i oni od 1. januara naredne godine neće biti obveznici plaćanja te naknade. Ovo je propisano izmenama i dopunama Zakona o naknadama zakorišćenje javnih dobara koji je stupio na snagu 4. novembra ove godine.

Precizira se da se umanjenje plaćanja za 2023. odnosi na zemljišta upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava, objekte upisane u Centralni registar objekata u skladu sa zakonom kojim se uređuje bezbednost hrane, ako su istovremeno upisane i u Registar poljoprivrednih gazdinstava, kao i na objekte upisane u Registar odobrenih objekata u skladu sa zakonom kojim se uređuje veterinarstvo ako je istovremeno objekat upisan i u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave