NAREDNIH DANA O MERAMA – Vučić: Svuda bolji epidemiološki rezultati, situacija lošija u tri grada

Tanjug

27. 04. 2021. u 13:22

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su skoro svuda u Srbiji bolji epidemiološki rezultati i da će narednih dana biti razmatrane mere, kao i pitanje zahteva mnogih za uvođenje pozitivne diskriminacije za vakcinisane.

НАРЕДНИХ ДАНА О МЕРАМА – Вучић: Свуда бољи епидемиолошки резултати, ситуација лошија у три града

Foto: Printskrin/avucic

- Čekaćemo i narednih dana ćemo morati te važne odluke da donosimo. Ako mene pitate, radovao bih se otvaranju, rastu ekonomije i pravu na rad za ugostitelje, ali poštovaću odluku struke - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara kada će biti popuštene mere za ugostitelje.

Predsednik je istakao da je ta odluka u nadležnosti Kriznog štaba.

Napomenuo je da se se tačno vidi razlika u mestima gde je niži procenat vakcinisanih građana, pošto u tim mestima ima više problema i veći je broj mrtvih.

Vučić dodaje da postoje predlozi, što traži i mistar zdravlja Zlatibor Lončar i lekari, da se uvede pozitivna diskriminacija za vakcinisane.

- Još to sagledavam, nije to laka odluka, svi traže da samo vakcinisani mogu da idu u restorane unutra, da idu na utakmice, da mogu da rade sve, dok ovi drugi ne - naveo je Vučić.

Situacija je sada po pitanju korone nešto bolja nego pre sedam dana i samo je za nijansu lošija u tri mesta. Kako je rekao, lošije je u Novom Pazaru i Šapcu, a u Novom Sadu nije baš sjajna situacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!