BRNABIĆ URUČILA KLJUČEVE STANOVA ZA PRIPADNIKE SNAGA VEZBEDNOSTI: Srbija pokazuje zahvalnost i brigu o građanima

Z. GRUMIĆ

15. 04. 2021. u 18:40

KLjUČEVE novoizgrađenih stanova na novosadskom naselju Jugovićevu, koji se grade u sedam gradova u okviru velikog državnog projekta stambenog zbrinjavanja pripadnika službi bezbednosti, uručila je danas njihovim vlasnicima predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ističući da time država na konkretan način pokazuje zahvalnost i brigu o svojim građanima.

БРНАБИЋ УРУЧИЛА КЉУЧЕВЕ СТАНОВА ЗА ПРИПАДНИКЕ СНАГА ВЕЗБЕДНОСТИ: Србија показује захвалност и бригу о грађанима

Foto: N. Klarić

U prisustvu ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, ministarke za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darije Kisić Tepavčević i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, premijerka je podsetila da je izgradnju više od 20.000 jeftinih stanova za vojsku, policiju i ostale službe bezbednosti pokrenuo predsednik Aleksandar Vučić krajem 2018. godine.

- Završili smo prvu A fazu u Vranju, danas dajemo prve ključeve stanova u Novom Sadu a do kraja maja uručićemo ih i u Kraljevu i Kragujevcu.

Podsetivši da se u okviru prve faze tog projekta u Novom Sadu gradi ukupno oko 2.000 stanova, Ana Brnabić je najavila da će taj grad biti prvi u kojem će se graditi dodatni kontigent takvih stanova, u sklopu druge faze.

Ministar Vulin je poručio da država ovim činom kaže veliko hvala onima koji svoje živote posvećuju građanima Srbije i njihovoj bezbednosti.

Foto: N. Klarić

- Pripadnici službi bezbednosti postaju deo boljeg života, jedne ponosne Srbije koja se više ne odriče svojih vojnika i policajaca. Koja umesto da ih izručuje i prodaje, učiniće sve da njihov život bude bolji.

Ministarka Kisić Tepavčević je podsetila da su odgovarajućim izmenama zakona i pripadnici boraca, porodica palih boraca, ratnih vojnih invalida i mirnodopskih vojnih invalida stekli pravo da konkurišu za kupovinu tih stanova, po povoljnim uslovima.

A gradonačelnik Vučević je naglasio da će Jugovićevo uskoro biti novo, moderno i bezbedno naselje, povezano bulevarima, koje će imati novu školu, obdanište i najveći atletski centar u Srbiji.

- Grad je u komunalno i drugo opremanje ovog lokaliteta investirao 1,5 milijardi dinara.

Među prvih 14 stanara kojima su uručeni ključevi i koji se u narednim danima useljavaju u nove stanove na Jugovićevu je i Goran Samardžić, pripadnik Službe obezbeđenja pri Ministarstvu pravde, koji je kupio jednoiposoban stan od 40 kvadrata. - Mojoj porodici ovo mnogo znači. Uslovi su veoma povoljni, tako da smo uspeli. Ne verujem da bismo ikad kupili stan, onako redovno na tržištu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!