VAŽNA VEST: Premijerka Brnabić demantovala navode o obaveznom PCR testu za ulazak u Srbiju

Novosti online

04. 04. 2021. u 10:47

JUTROS je objavljena vest da državljani Republike Srbije koji planiraju da otputuju van zemlje tokom praznika, moraju da imaju na umu da ih prilikom povratka čekaju nova pravila.

ВАЖНА ВЕСТ: Премијерка Брнабић демантовала наводе о обавезном ПЦР тесту за улазак у Србију

Foto Tanjug

Kako je objavljeno, odlučeno je da je pri povratku iz Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Makedonije i Mađarske za državljane Srbije obavezan PCR test. Ovo je demantovala premijerka Ana Brnabić navodeći da je ova vest začudila.

- Nije tačno, nismo menjali. Oni koji su revakcinisani mogu da uđu bez PCR testa, Za sve ostale kojima ne treba PCR test su državljani Mini Šengena plus Mađarska i Bugarska - kaže premijerka.

Kada je u pitanju AstraZeneka dovoljna je jedna doza, ne samo revakcinacija. Na pitanje šta od sutra ostaje na snazi, a šta se ukida, premijerka navodi:

- Od sutra rade ugostiteljski objekti na otvorenom do 22 časa. Malo popuštamo mere, ne previše - kaže premijerka navodeći da je 26 odsto punoletnih građana vakcinisano jednom dozom, dok je revakcinisanih oko 19 odsto.

- Verujem da će Srbija biti zemlja koja će pratiti trend Izraela, Velike Britanije i UAE - kaže ona i dodaje da su te države vratile život skoro u "normalu".

- Nadam se da ćemo do kraja juna vratiti život u normalu - dodaje.

- Ono što je važo - sutra nam stiže 106.470 Fajzer vakcina, i trebalo bi 500.000 Sinofarm - kaže i dodaje da se neće nastaviti vakcinacija građana iz regiona, ali da će se u budućnosti pomagati.

Pokazali smo, navodi, solidarnost u najtežim mogućim vremenima - Severnoj Makedoniji smo poslali 8.000 Fajzera, i 40.000 Sputnjik V vakcine, što je za 24.000 građana Severne Makedonije. Kako dodaje, ovo nema veze sa politikom, ali se nada da će nas ovo zbližiti u budućnosti.

- Narod iz tih zemalja vidi tu pruženu ruku. Drago mi je da je Srbija prepoznata kao zemlja koja to može da uradi i kao jedina zemlja na svetu koja ima tu vrstu solidarnosti - dodaje.

(B92)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024