"SADA MI JE JASNIJE ZAŠTO JE UBIJEN ĐINĐIĆ!" Katarina Žutić o seriji "Porodica" kao preseku srpskog društva

Novosti online

02. 04. 2021. u 16:09

SERIJA „Porodica“ ne bavi se samo hapšenjem Slobodana Miloševića, ona je presek našeg društva. Dok sam čitala scenario, uspela sam bolje da definišem svoje mišljenje o tome zašto je ubijen Zoran Đinđić. Znala sam da je smetao mnogima, ali u ovoj seriji je sve to izoštreno, kaže glumica Katarina Žutić.

САДА МИ ЈЕ ЈАСНИЈЕ ЗАШТО ЈЕ УБИЈЕН ЂИНЂИЋ! Катарина Жутић о серији Породица као пресеку српског друштва

Foto: Printskrin RTS

Glumica, koja u seriji tumači lik Slavice Đukić Dejanović, visoke funkcionerke Socijalističke partije Srbije i bliske saradnice bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, kaže da joj se scenario za seriju veoma dopao, te da bi je gledala čak i da nije igrala u njoj, jer se ona bavi događajima koje smo svi zajedno proživeli.

- Serija, između ostalog, govori i o tome zbog čega smo stali u tranziciji, šta je dovelo do toga da je, taman kada smo dali neki gas, kada smo krenuli prvom brzinom i pokušali da pređemo u drugu, neko povukao ručnu. Ona pokazuje šta je sve prethodilo ubistvu Zorana Đinđića - kaže Katarina Žutić.

Kada je reč o Slavici Đukić Dejanović, čiji lik tumači u seriji „Porodica“, Katarina Žutić ističe da je najveći utisak na nju ostavilo to što je ta žena uz porodicu Milošević ostala do kraja i dodaje da naše društvo danas možda ne bi bilo ovako podeljeno da smo svi ostali dosledni svojim idejama kao ona.

- Meni je ta linija lika bila najzanimljivija. Ja sam, zapravo, branila taj lik, kako mi to kažemo u glumi. Mislim da je ona predstavnik časnih ljudi. Možda to zvuči suviše pompezno, ali ona je intimno odbranila i svoj obraz, i svoje uverenje, i svoje političko i ideološko ubeđenje ostavši u toj kući do kraja. Mnogi su otišli, a ona je jedna od onih koji su ostali - naglašava Katarina Žutić.

Glumica kaže da se za ulogu pripremala tako što je gledala sve intervjue i javne nastupe Slavice Đukić Dejanović koje je mogla da pronađe na internetu.

- Sve sam to pratila, gledala i bukvalno se kljukala time svaki dan. Usvajala sam njenu mimiku, grimase i pokrete gledajući njena gostovanja u raznim emisijama. Trudila sam se da sagledam i širu sliku, da shvatim kakva je ona osoba, naravno, onoliko koliko sam to mogla da zaključim iz tih intervjua. Sve se to nekako složilo u ulogu koju igram - kaže Katarina Žutić.

Ona kaže da Slavicu Đukić Dejanović nije upoznala lično, ali je uoči emitovanja serije bila u prilici da komunicira s njom u telefonskom uključenju tokom jedne televizijske emisije.

- Preko ekrana sam komunicirala s njom uoči emitovanja serije. To je bio jedini moj kontakt s njom. Naravno, znam ko je ona, žena je i dan-danas u Socijalističkoj partiji Srbije, ostala je tu gde je, ostala je dosledna onome za šta ona misli da je prava stvar i najbolje rešenje za naše društvo - kaže Žutić.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

UJUTRO MRAZ, TOKOM DANA MOGUĆE PADAVINE: Detaljna vremenska prognoza za subotu, 20. april