POTPUNO ZATVARANJE KAFIĆA I RESTORANA? Dr Janković progovorio o pooštravanju mera i objasnio koja mesta su žarišta korone

Novosti online

17. 02. 2021. u 09:25

IMUNOLOG i član Kriznog štaba Srđa Janković izjavio je da je medicinski deo Kriznog štaba, kada je odobrena skijaška sezona, poručio da je 30 odsto punog kapaciteta maksimum koji se može dozvoliti, a da li je bilo tako videće se narednih dana.

ПОТПУНО ЗАТВАРАЊЕ КАФИЋА И РЕСТОРАНА?  Др Јанковић проговорио о пооштравању мера и објаснио која места су жаришта короне

Dr Srđa Janković / Foto Tanjug

- Oči su uprte u planine, neke mere nisu poštovane strogo, ne toliko na samom skijalištu, koliko u pratećim sadržajima - rekao je Janković i dodao da se mere krše i po gradovima.

- Nije suština da nalazimo krivce, već da vidimo gde možemo situaciju da poboljšamo, a ako to ne učinimo sledi nam značajno povećanja broja zaraženih - dodao je on.

Janković je dodao da se još neće predlagati mere potpunog zatvaranja ugostiteljskih objekata, ali ako ne mogu da se sprovode mere preventive, onda može i to da postane neophodna stroža mera.

- Svi se osećamo razočarano kada ne dopremo do ljudi da moraju da se sprovode preventivne mere zaštite od kovida - rekao je Janković komentarišući slike iz noćnih klubova.

- Vakcinacija ne sme biti opravdanje za veće opuštanje i nepridržavanje preventivnih mera. Vakcinacija nije čarobni štapić, neće preseći epidemiju - rekao je Janković.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest