MINISTAR LONČAR OBJAVIO SJAJNE VESTI: Ako ovako nastavimo - do leta idemo na more

Novosti online

09. 02. 2021. u 09:27

MASOVNA revakcinacija u Srbiji počinje danas na više od 200 punktova. U Beogradu revakcinacija će se obavljati u Hali 11 na Sajmu, dok će se vakcinacija obavljati na novom punktu Belekspo centra na Novom Beogradu. Vakcinaciji u Belekspo centru prisustvovaće i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

МИНИСТАР ЛОНЧАР ОБЈАВИО СЈАЈНЕ ВЕСТИ: Ако овако наставимо - до лета идемо на море

Foto: Printskrin

Drugu dozu vakcine danas će primiti 5.500 građana, narednog dana 15.000, zatim 30.000, da bi se došlo do 60.000 u jednom danu.

- Počinje davanje druge doze vakcine protiv korona virusa na 200 punktova, trudićemo se sa građani idu na isto mesto gde su primili prvu dozu - rekao je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Kako je dodao nastavlja se usepšno i davanje prve doze.

Građani su, kaže, shvatili koliko je vakcinacija bitna.

On je apelovao na građane da se ne opuštaju nakon primljenej prve doze vakcine.

- Ako ovako nastavimo, do leta stavljamo koronu pod kontrolu, moći ćemo da idemo na more - istakao je Lončar.

- Sve količine su potrošene...Nadam se da građani vide koliko volimo računa o njima...Građani mogu da biraju koju vakcinu hoće da prime - rekao je ministar Lončar.

Proizvodnja vakcine protiv virusa korona na Torlaku

- U petak popodne bićemo bliži odgovoru kada i kako možemo da počnemo sa proizvodnjom vakcine. Neke procene su da to možemo da počnemo za dve meseca. Prva faza podrazumeva da dođe većinom gotova supstanca. Torlak već ima iskustva sa tim. Za nas je izazov druga faza.

- Za prvu fazu Torlak ima, kupili smo dve mašine. Imamo bočice, imamo aparate, ostalo je samo da se nabavi za obeležavanje bočica.

- Mislim da se mere ne poštuju dovoljno, na sednici Kriznog štaba ćemo prvo da sve analiziramo. Nema opuštanja, brojke nam govore. Ide Sretenje, ljudi će na planine. Moramo da uradimo sve što je neophodno da to sprečimo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)