ČUDO U PANČEVU! Porodilja pobedila koronu nakon mesec dana na respiratoru

Novosti online

21. 12. 2020. u 10:26

POSLE 30 dana na respiratoru, na koji je stavljena nakon što su je lekari porodili carskim rezom, porodilja obolela od korone dobila je najvažniju životnu bitku.

ЧУДО У ПАНЧЕВУ! Породиља победила корону након месец дана на респиратору

Foto D. Milovanović

Pobedila je koornavirus i za nekoliko dana biće otpuštena iz Opšte bolnice u Pančevu. Kod kuće će se pridružiti sinčiću, koji je odlično.

U moru loših vesti i tužnih priča o životima koje je odneo opaki virus KOVID 19 direktor pančevačke bolnice dr Slobodan Ovuka je ispričao i ovu sa srećnim krajem. A kraj je takav zahvaljujući, pre svega, velikom požrtvovanju i stručnosti lekarskog tima koji se izborio za pobedu života.

Kako je rekao dr Ovuka, respirator je nakon teškog carskog reza bio jedini izbor za ovu ženu.

- Njoj je 8. novembra urađen carski rez. Tada je priključena na respirator. Snimci njenih pluća, kao i skener koji smo ponavljali, pokazivali su da su pluća gotovo nestala, nisu se mogla videti. Priznajem, bili smo veoma uplašeni - govori dr Ovuka.

Ispostavilo se da je ova žena morala da bude priključena na respirator, koji je praktično disao umesto nje punih 30 dana. Svaki dugačak kao večnost.

- Samo snažnom voljom naših lekara, naročito anesteziologa i anestetičara, koji su svih tih dana neumorno bdili nad njom, uspela je da se izbori i pobedi virus. Prošle sedmice skinuta je s respiratora - objašnjava dr Ovuka.

Doktor sa puno radosti i ponosa u glasu ističe da ova porodilja treba narednih dana da izađe iz bolnice i ode kući kod bebe.

- Zahvaljujući velikom iskustvu koje smo stekli u proteklom periodu vezano za koronu, uspeli smo da dobijemo borbu za život majke i deteta. Ovo je sigurno jedan od najlepših događaja koji se desio u periodu teške borbe protiv korone - zaključuje dr Ovuka.

(Republika)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?