SRPSKI narod je na kraju XX veka u svakom pogledu ostao poražen. I ponižen. I kao nikada u istoriji - sam. Srbija je razorena i osiromašena. Zaustavljena u razvoju i unazađena. Kao da je izgubila čitav jedan vek.

Suverena

24.11.2020. 19:19

Нисмо ништа изгубили јер смо још ту и опиремо се истим оним психопатама који нас не 100 година него 1000 година и више непрестано нападају!

Milan

24.11.2020. 19:23

Bivši predsednik predsedništva Borisav Jović, autor ovog teksta, pokušava da sebe spase od osude naroda svaljujući na narod svoje katastrofalne greške, a upravo je on lično odgovoran za propast Srbije, pored Miloševića. U jednom intervjuu na televiziji rekao je da je svako rešenje 90-tih godina bilo bolje od rata. To kaže čovek sa ove vremenske distance koji je upravo donosio rešenja u prilog ratu, a pošto je tek sad video posledice, ne razmišljajući o njima tada, uporno se trudi da sebe izuzme od odgovornosti za propast srpskog naroda. E pa, neće moći!

Petar

24.11.2020. 19:55

@Milan - Mora da si žuto obojen.Ti si ljubitelj.zapadno terorističkih zemalja,i za tebe nema leka.Jedini,jedini predsednik kojii je probao da Srbiju izvuče iz kandži Srbomrzaca je bio i biće Predsednik Slobodan Milošević..Zato su ga petooktobarci prodali i predali nacistima u Hagu.Srbija je uvek bila trn u oku svima od pamtiveka,ali Srbija ima u sebi najviše izdajnika i juda.

Vladimir

24.11.2020. 19:44

Tekst koji bi trebalo da se poročita i da bude zauvek neizbrisivi deo udžbenika istorije u osnovno i srednjoj školi. Da se često spominje kad god je prilika i neprilika, da se ureže duboko u generacije koje dolaze, a i konačno da ga u potpunosti prihvate i generacije koje su propustile da vekovnu istoijsku zabludu shvate i prihvate. Živela Srbija!

Pero

24.11.2020. 20:19

Na zalost igubili smo toliko da ne vjerujem da cemo se oporaviti. Sva pamet je otisla zbog idiota. Prvi ja. Moja Srbijo, neobrazovanje je tvoj najveci problem. Obrazovan narod nikada ne bi dozvolio ovakve politicare.

Valjevac

24.11.2020. 23:48

@Pero - Ma samo neka si ti otisao. Ranije su se vracali da grade Srbiju, da ginu kad je napadnu....ti si pobegao, deca ti nece govoriti srpski, ne vracaj se takav pametan. Moji drugovi otvaraju firme po Srbiji, bore se da dovuku neki novac u Srbiju, da asfaltiraju ulicu, da urede park.... nema nista od cekanja na drzavu i opstinu. A tii si otisao da sluzis tudjinu. I jos komentarises ovde. Eee ponosan si ti Srbin, vrlo.

Sydney

25.11.2020. 00:41

@Pero - Pero, potpuno si u pravu ali umesto obrazovanja dobili smo edukaciju i edukatore tako da se narodu svakodnevno podnose "slatkisi" uvijeni u zapadne sarene omoteu ime napretka, kako bi oni to strucno rekli prosperiteta...

Branko

25.11.2020. 00:00

Kako smo krenuli,izgubićemo mi i ovaj vijek. A realno za gubitak xx vijeka više treba da krivimo Kralja Aleksandra nego Tita. I stalno smo u nekim teritorijama,e ovo je bilo naše, e ovo je trebalo biti naše, prođe nam život u kukanju i jalovim raspravama. Nemamo više vremena. Mladi i obrazovani odlaze, natalitet opada, pogledajte nam skupštinu i poslanike. Ako su nam to najumnije glave, teško nama. Hajde da napravimo pravnu, modernu i funkcinalnu državu od ovoga što je preostalo, potrebno je 100 pametnih glava postaviti na prava mjesta i imaćemo ozbiljnu državu.