ŽELEO JE DA OSVEŠTA CRKVU NA VELIKU GOSPOJINU, NA SVOJ ROĐENDAN: Sveće u porti hrama u rodnom selu patrijarha Irineja (FOTO+VIDEO)

G. I.

20. 11. 2020. u 18:56

GRADONAČELNIK Čačka Milun Todorović okupio se meštanima Vidove u porti crkve u rodnom selu blaženopočivšeg patrijarha Irineja.

ЖЕЛЕО ЈЕ ДА ОСВЕШТА ЦРКВУ НА ВЕЛИКУ ГОСПОЈИНУ, НА СВОЈ РОЂЕНДАН: Свеће у порти храма у родном селу патријарха Иринеја (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: G. I.

Okupljeni su palili sveće za pokoj duše poglavara Srpske pravoslavne crkve.

- Bio je veliki čovek i duhovnik. Voleo je svoj Čačak i uvek je isticao kako potiče iz ovog kraja, iz kraja koji je iznedrio mnoge duhovnike. Pre sedam godina, na osvećenju hrama na LJubiću koliko je bio srećan kad je video koliko je tu ljudi, koliko mladih. Baš je bio ponosan - rekao je Todorović. - Radovao se izgradnji crkve u njegovom rodnom mestu. Bio je skroman, želeo je da to bude crkva brvnara sa manjim konakom. Imao je želju da je osvešta sledeće godine, na Veliki Gospojinu, na njegov rođendan.

Gradonačelnik čačka je napomenuo da su u izgradnji ove crkve prilozima učestvovali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i član predsednistva BiH Milorad Dodik.

Foto: G. I.

- Verujem i da onaj ko je ateista i ko je vernik, da ga je poštovao. Ovo je zaista veliki i ogroman gubitak - poručio je Todorović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

OSVOJEN SEVERODONJECK: Kadirov objavio snimak - narod pozdravlja borce, devojčica imala posebnu poruku