OVAKO JE IRINEJ GOVORIO O VUČIĆEVOJ BORBI ZA KiM: Uhvatio se u koštac i pokazao kao odgovoran državnik

Novosti online

20. 11. 2020. u 07:57

SRPSKI patrijath Irinej u poslednjem intervjuu za Novosti govorio je o borbi koju predsednik Srbije vodi za Kosovo i Metohiju.

ОВАКО ЈЕ ИРИНЕЈ ГОВОРИО О ВУЧИЋЕВОЈ БОРБИ ЗА КиМ:  Ухватио се у коштац и показао као одговоран државник

Foto: P. Milošević

- Za Kosovo i Metohiju sam izuzetno vezan, proveo sam tamo 18 godina života. Albanski političari zbog otvorene podrške moćnih zapadnih država nisu voljni ni da razgovaraju, a kamoli da pregovaraju sa srpskom stranom. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uhvatio se u koštac sa mnogobrojnim problemima Kosova i Metohije. On se pokazao kao odgovoran državnik po mnogim nacionalnim pitanjima .

- Sud o njegovom radu su dali građani na izborima. U izuzetno osetljivom i složenom trenutku za Srbiju, srpski narod i njegovu crkvu, kada se raspetljavanje kosovskog čvora našlo u fokusu i najvećih svetskih sila - ovako je Irinej u poslednjem Intervjuu za Novosti govorio o predsednikovoj borbi.

- Tačno, već osam godina slušamo kako "sprema izdaju" Kosova i Metohije. Postavljam samo pitanje da li ima smisla unapred osuditi čoveka za nešto što nije učinio, samo zato što neki smatraju da će učiniti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (106)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije