NOVI udar korone u Srbiji očekuje se u novembru, sada smo u pripremama za taj najteži period. Trenutno je važno kontrolisati poštovanje svih donetih propisa, a u budućnosti bi i neke preporuke mogle da pređu u obavezne mere, rekao je gostujući na TV Prva dr Predrag Kon, član Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19.

Lala

04.10.2020. 11:47

U aprilu sam čitao šta je sve SZO prognozirao u vezi korone. Isto se to i dešava. Za Srbiju su rekli da će u novembru biti najgore. Kon potvrđuje. Za Austriju kažu u januaru haos. Sada me interesuje, kako je to moguće prognozirati?

Dr Aga

04.10.2020. 20:05

@Lala - Na osnovu analize i događaja koji predstoje. Zna se da kod nas krajem oktobra kreću fakulteti.To je velika cirkulacija ka centrima i od njih,što znači da studenti koji dodju u gradove, lako mogu da se zaraze i odnesu virus tamo gde ga nema i tako ga rašire po celoj Srbiji.Eto zašto se pik očekuje u novembru.

Sky

04.10.2020. 13:23

Dokle god budemo neodgovorni i svojegkavi neko ce nasu bahatost, na zalost, platiti svojom glavom. Zar je tesko poslusati strucnjake? Pa kad vam majstor na autu nesto kaze poslusamo ga a lekare necemo???

Eu

04.10.2020. 18:02

Koliko ja pratim situaciju vidim da se u nemačkoj spremaju tužbe protiv vodeceg virusologa drostena i vilera iz robert koh i statuta! To meće samo biti u nemačkoj veće će se proširiti i na druge zemlje. Cela poenta je da nema pandemije već ima pandemije PCR testova! Pozitivan ne znaci i inficiran!

Bakica

04.10.2020. 20:57

Na žalost,niko u samoposlugama ne poštuje zaštitu.Ni rukavice,ni maske Primer IDEA .Obezbedjenje u Beogradjanki stoji na ulazu i ne vidi a još manje da ih ne pušta u objekat dok ne ispoštuju bezbednost svog i tudjeg zdravlja!Oni svojim golim šakama svaku voćku prevrnu i ostale proizvode dok ne odaberu.To na pijaci ne mogu da rade!