PARCELA jedan, ovde na Orlovači, treba da bude državno znamenje. Da se prvo ovde dovode gosti iz sveta kada dođu da pregovaraju sa nama o našoj zemlji, Kosmetu - govori "u bradu" izbegli pesnik Ranko Đinović, dok zamiče za grobljansku kapiju.

Komentari (8)

Jugoslava Pravdic

20.09.2020. 22:18

Tuga.... Slava im za sve. Hrabro držanje i dostojanstvo. Ovo treba poslati u Ujedinjene Nacije. Mora se tamo na zasedanju prčitati ovo.

Nikola

20.09.2020. 22:34

Mi smo uz Vas. Nikada više ovo nećemo dozvoliti. Žao mi je što su naši pre ovo dopustili. Ali budućnost je na nama. Svi mi znamo da će nas opet napasti. Samo oni ne znaju kakav će odgovor biti. Mnogo su se poneli...

Ljube

20.09.2020. 23:31

Gde da saljete i koga krivite , pa prvo nas je Srbija tj.Beograd sve izdala od Triglava do Vardara jer Srbija je samo na papiru ,Beograd je drzava u drzavi , i na kraju ovo sto radi sa KiM je dno dna .

buki

21.09.2020. 12:46

@Ljube - A kako mislite da je jedna mala, sankcijama izmučena Srbija mogla sve to da spreči? Probali smo da zaštitimo KiM i kako smo prošli? Porušili su iz aviona sve što je vredelo u Srbiji, istresli toliko uranijuma da su nam osakatili narednih 10 generacija, a mi njima oborili jedan avion (slučajno). Sav radioaktivan otpad, sa kojim nisu znali šta će, bacili su na Srbe, a mi smo se branili pesmom na mostovima i trgovima. Da nismo potpisali rezoluciju 1244, bombardovali bi nas i dan-danas, kao što to rade u Siriji. Kako bi Vi to sprečili?

RAKONI

21.09.2020. 03:01

Svi mi koji smo dovoljno stari znamo ko je kriv za raspad Jugosvinjca koji je bio logor za Srbe da bih godinama Brozovacije dali sve sto se moglo dati i tada je reseno da nestane ona drzava !! Srbija nije mogla nista ama bas nista da uradi da to zaustavi !! Sila Boga ne moli !! Sada je jedino ostalo da Srbija ojaca iznutra na svim poljima ekonomski pa uz to i vojno !! Ne vredi kukati u UN ili Vasingtonu, Briselu, Prizu i Bonu !! U svetu politike ne postoje prijatelji vec samo interesi imerijalizma i kapitala !! Vreme je na nasoj strani i moramo da budemo strpljivi i da damo jos mnogo zrtava jer nazalost nasa sudbina je veoma slicna sudbini Jevreja i ako polazemo mnogo veca prava na Srpsko Kosovo nego sto oni imaju na Palestinu !! KOSOVO JE SRBIJA !!

Pa Vidi Ovako

21.09.2020. 05:39

Svi ratovi i borbe bilo gde u svetu, počinjali su zbog pohlepe političara da nahrane svoje bedne guzice i sujetu. Kod nas su ona 3 majmuna na Brionima dogovorili ovaj haos i raspad zemlje. Oni su glavni krivci za sve, a ostali su samo puki izvršitelji njihovih zamisli, neki zbog ideja, neki zbog novca, a neki iz osvete. Žao mi je svih mrtvih na svim stranama, i jedan savet svima, budite razumni, bistrih glava, i ne padajte pod masovne uticaje, verujte mi, tek tada će nam svima biti bolje.