KO može da radi moraće da zasuče rukave i neće moći da koristi socijalnu pomoć. Kako bi došao do posla pomoći će mu država. Na taj način će se smanjiti pritisak na budžet, a samim tim i broj korisnika socijalne pomoći.

Komentari (6)

Goran

31.08.2020. 11:34

Ne ne ne usvojite nemacki model ionako su vam usta puna Evrope svaki dan epa tamo radno sposoban nezaposleni ima 80% plate i sedi kuci. Taj model ne služi da slabi drzavni budžet već da smanji kriminal da osigura da nečiji napredak neće biti brutalno uništen, opljačkan jer čovek bez primanja i hrane se bori na sve načine a najčešći je kriminal...

djodja13

31.08.2020. 11:35

Socijalna karta je u redu ali je važnije da se uradi imovinska karta, na osnovu nje socijalna se dobije automatski.Za uvodjenje reda potrebna je dobra volja i malo više rada što državnoj administraciji mnogo nedostaje.

Ikaa

31.08.2020. 19:16

@djodja13 - Kakva imovinska karta. Svako ima pravo na socijalnu sigurnost bez obzira na imovinsko stanje. Sta ako od te imovine ne dobija prihode?! Svagde u evropi,radnik bez posla dobiva primanja koja zadovoljava troškove života. Drzava je duzna da nezapislenom obezbedi prekvalifikaciju posle 3 meseca bez posla,bez obzira kakvu imovinu on ima. Dzava je ta koja stimulise poslodavce da prima radnike. U zapadnim zemljama,svi koji imaju primanja ispod socijalnog minimuma,drzava dotira,čak daje novac i za kućne ljubimce. Osobe koje se drogiraju i one imaju pravo u pojedinim apotekama u kojima je na spisku da dobije medikamente da ne pada u krizu. Izmišljanje kojekakvih zakona je samo lupetanje gluposti i osiromašenje jos više pijedinaca

Olivera

01.09.2020. 13:19

@Ikaa - Po tebi treba dati neradnicima i dabalebarosima,alkoholicarima i ostalim takvima,a onima koji su bolesni ,nekada davno ostali bez posla i imaju neka primanja kao sto je 50 %penzije,a ona je manja nego socijalna i sa tim novcem nemaju mi da jedu a ne da plaćaju dažbine njima ne treba dati nista imaju dovoljno,zasto su uopšte zovu,treba da zove ti neradnici,jer zasto da rade kad imaju socijalu.